Google.com a avut probleme cu hackerii, momentan doar în Vietnam

Google.com a avut probleme cu hackerii, momentan doar în Vietnam

Ieri, pentru o scurtă perioadă de timp, versiunea pentru Vietnam a a fost inaccesibilă din cauza grupului de hackeri Lizard Squad.

În ultimele luni, mai multe site-uri importante şi profile de Facebook sau Twitter au avut probleme din cauza grupului de hackeri Lizard Squad. De exemplu, fără a avea motive evidente, hackerii au a încercat şi reuşit să strice pentru câteva zile până şi serviciile online PlayStation Network şi Xbox Live.

Dacă imaginea de mai sus este de crezut, cea mai recentă victimă a Lizard Squad este Google.com.vn. Site-ul Google Vietnam nu a mai putut fi accesat pentru câteva ore ieri din cauza unui atac la adresa DNS-urilor folosite de acea pagină. Deşi la ora actuală respectiva pagină este din nou online, realizarea este una destul de impresionantă. În definitiv, aproape niciodată nu se întâmplă ca o pagină să fie inaccesibilă, în contextul în care este oglindită pe mai multe servere răspândite pe mapamond.

Respectivul eveniment ar fi trecut neobservat pentru noi, cei din alte colţuri ale lumi, dacă fapta nu ar fi fost promovată intens pe Twitter prin capturi de ecran. În plus, pe unul din conturile de Twitter ale Lizard Squad a fost postată ironic întrebarea ,,Google Vietnam apare diferit pentru voi?”. Nu a trecut mult timp până când un val de înjurături la adresa grupului a fost postat pe reţeaua de micro-blogging de către utilizatori afectaţi de căderea Google.

Nu se cunoaşte ţinta viitoarelor atacuri din partea Lizard Squad, putem totuşi spera că nu ne vom afla printre cei afectaţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: