Câștigătorii Zmeura de Aur 2016: cele mai proaste filme și cei mai slabi actori

Câștigătorii Zmeura de Aur 2016: cele mai proaste filme și cei mai slabi actori

Zmeura de Aur 2016 a fost acea decernare a unor premii pe care nu ai vrea să le câștigi vreodată, pentru că ar însemna fie că filmul tău a fost prost, fie că ești un actor sau un regizor slab.

Ironia face ca Zmeura de Aur să fie organizată chiar înainte de decernarea mult-râvnitelor premii Oscar. Așa cum era poate de așteptat, câștigătoarele Zmeura de Aur 2016 sunt Fifty Shades of Grey şi  The Fantastic Four.

A avut un succes uimitor în privinţa încasărilor (peste 166 de milioane de dolari la nivel global) şi a determinat realizarea altor două continuări, dar drama erotică Fifty Shades of Grey nu s-a bucurat de aceeaşi primire şi din partea criticilor de specialitate. Filmul a primit şase nominalizări la premiile Zmeura de Aur şi a obținut cinci dintre acestea – Cel mai prost film, Cel mai prost actor (Jamie Dornan), Cea mai proastă actriţă (Dakota Johnson), Cel mai prost scenariu şi Cea mai proastă pereche de actori (Dakota Johnson şi Jamie Dornan).

Trofeul pentru Cel mai prost film a fost împărţit cu SF-ul The Fantastic Four, care a mai câştigat şi alte două premii – Cel mai prost remake şi Cel mai prost regizor (Josh Trank). Una dintre surprizele serii a fost chiar Eddie Redmayne. Anul trecut a fost recompesant cu primul Oscar pentru rolul astrofizianului Stephen Hawking din drama biografică The Theory of Everything, iar acum este din nou în cursa pentru Oscar pentru rolul extraordinar din The Danish Girl, dar se pare marchează şi o performanţă mai puţin onorantă: premiul pentru Cel mai prost actor în rol secundar pentru Jupiter Ascending. La categoria Razzie Redeemer Award, trofeul care onorează un fost câştigător al Zmeurei de Aur, care a reuşit să impresioneze ulterior criticii de specialitate, marele învingător este Sylvester Stallone, pentru interpretarea din Creed, pentru care este posibil să plece acasă și cu un Oscar.

Câştigători Zmeura de Aur 2016

Cel mai prost film

Fantastic Four

Fifty Shades of Grey

Cel mai prost actor

Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey)

Cea mai proastă actriţă

Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey)

Cel mai prost actor în rol secundar

Eddie Redmayne (Jupiter Ascending)

Cea mai proastă actriţă în rol secundar

Kaley Cuoco-Sweeting (Alvin and the Chipmunks: Road Chip şi The Wedding Ringer)

Cea mai proastă continuare

Fantastic Four

Cel mai prost cuplu de actori

Jamie Dornan şi Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey)

Cel mai prost regizor

Josh Trank ( Fantastic Four)

Razzies Redeemer Award

Sylvester Stallone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: