Casa din filmul Ex Machina este un hotel de lux în Norvegia

Ex Machina, unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2015 a fost filmat într-un hotel impresionant din Norvegia.

Printre cele mai lăudate filme produse anul trecut s-a numărat și Ex Machina. Acest thriller britanic spunea povestea unui miliardar care a creat un robot umanoid cu inteligență artificială într-o cabană izolată într-o pădure. Pelicula a obținut premiul Oscar pentru efecte speciale, o realizare importantă, având în vedere faptul că a concurat cu filme precum Mad Max: Fury Road, însă realitatea este cel puțin la fel de impresionantă.

După cum scriu și cei de la Business Insider, cabana în care robotul umanoid este proiectat și în care se desfășoară acțiunea principală a filmului este, de fapt, un hotel în Norvegia. Mark Digby, unul dintre cei implicați în faza de producție, a căutat în toată lumea o locație potrivită pentru miliardarul Nathan, înainte de a descoperi Juvet Landscape Hotel, situat în Valldal. Inițial, casa urma să fie situată în Colorado, însă Digby își dorea ceva exclusivist.

Ex Machina Hotel

Potrivit Vanity Fair, el s-a plimbat prin toată Europa, până când a găsit clădirile moderniste ideale. Hotelul este alcătuit, de fapt, din nouă cabine separate, răspândite într-o pădure. Două persoane pot sta în fiecare dintre acestea, iar în cazul în care aveți de gând să vizitați locația, veți fi nevoiți să scoateți din buzunar în jur de 200 de euro pentru fiecare noapte petrecută acolo.

Ex Machina Hotel

Pentru a călători între diversele cabane, vizitatorii vor fi nevoiți să traverseze diferite poduri, situate deasupra unor cascade. Fiecare cabană include un dormitor, o baie, o cameră de studiu și o sufragerie. Cu excepția băilor și a dormitoarelor, toate camerele au ferestre de dimensiunea unor pereți.

”Este atât de bogat, încât nu trebuie să arate acest lucru. Am fost de părere că cineva atât de puternic, bogat și competent din punct de vedere intelectual ar avea gusturi foarte bune”, au declarat producătorii filmului atunci când au fost întrebați de ce Nathan ar alege un asemenea loc.

Citește și:
Etichete: