Care sunt telefoanele Huawei care trec la Android 7.0 și când va veni update-ul

Care sunt telefoanele Huawei care trec la Android 7.0 și când va veni update-ul

La sfârșitul lunii august, s-a lansat versiunea finală de Android 7.0 Nougat. Cei mai mulți posesori de Huawei o vor primi în primul trimestru din 2017.

Fragmentarea platformei Android continuă să fie una surprinzător dureroasă pentru utilizatori. Atâta timp cât nu vorbim de dispozitive Nexus sau de recent lansatele Google Pixel, nu ai nici un fel de siguranță că vei putea rula vreodată cea mai nouă variantă de Android. Nu contează nici măcar cât ai dat pe telefonul tău sau dacă acesta a fost lansat în urmă cu câteva luni.

Singura soluție la care poți apela este să aștepți cu sufletul la gură un comunicat de presă din partea Samsung, Huawei, LG, HTC, Xiaomi sau alții pe marginea subiectului, în speranța că aparatului tău va ajunge pe listă. La un moment dat, nici măcar nu mai are legătură cu funcțiile noi introduse de Google în aceste actualizări ale sistemului de operare. Este vorba de actualizări de securitate la care, dacă nu aveți acces, datele voastre sunt vulnerabile la o varietate foarte mare de atacuri.

În orice caz, după ce a devenit cel mai profitabil producător de terminale cu Android, detronând Samsung, Huawei ne arată că are grijă de utilizatorii propriilor gadgeturi. Pornind de la această premisă, tocmai a anunțat care sunt smartphone-urile ce vor face tranziția la Android 7.0 Nougat și când se va produce preafericitul eveniment. Partea cea mai bună este că nu vorbim doar de telefoane scumpe.

Lista dispozitivelor Huawei care vor beneficia de un upgrade gratuit la Nougat include Huawei Mate 9, Huawei P9, P9 Plus, P9 Lite, Huawei Nova și Huawei Nova Plus. Odată cu Android 7.0, veți avea partea de cea mai recentă versiune EMUI 5.0 a interfeței proprietare pe care chinezii o preinstalează pe fiecare telefon al companiei.

În altă ordine de idei, cei de la Huawei au un singur telefon pe care îl puteți achiziționa deja cu Android 7.0 Nougat. Acesta poartă numele de Huawei Mate 9.

Urmăriți Playtech.ro și pe
Sursa: Ubergizmo