Când este aniversarea Google, motorul de căutare sărbătorește cu un Doodle special

Când este aniversarea Google, motorul de căutare sărbătorește cu un Doodle special

Când este aniversarea Google ne putem așteptam ca motorul de căutare să își schimbe Doodle-ul. Aniversarea Google înseamnă 18 ani de căutări eficiente și un logo animat special. 

Dacă v-ați întrebat vreodată când este aniversarea Google, trebuie să știți că motorul de căutare a împlinit 18 ani în data de 27 septembrie. Pentru aniversarea Google de anul acesta, pe prima pagină a motorului de căutare este afișat un logo animat în care litera G umflă un balon care se transformă în restul de litere ale numelui companiei.

Când este aniversarea Google, vă recomandăm să urmăriți și clipul de mai jos, care arată cât de mult s-a schimbat prima pagină a motorului de căutare din 1998 și până în prezent.

Când este aniversarea Google, aflați și istoria motorului de căutare 

Nu putem vorbi despre aniversarea Google fără să vorbim despre fondarea companiei.

Povestea începe în ianuarie 1996. Larry Page și Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au creat un proiect de cercetare privind motoarele de căutare și indexarea datelor de pe Internet. Acest proiect a pornit din dorința celor doi de a demonstra că sistemul utilizat pentru indexarea datelor la momentul respectiv era inferior celui gândit de ei.

ÎSpre deosebire de alte motoare de căutare din acea vreme, care indexau și clasificau informațiile în funcție de numărul de căutari înregistrat cu un termen, Google indexa și clasifica informația în funcție de relația între termenul căutat și pagina de Internet unde acesta apărea.

Tot când este aniversarea Google învățăm și de unde provine numele companiei. Oficial, afacerea a fost înregistrată pe 4 septembrie 1997, iar sediul principal era într-un garaj.  BackRub a fost numele original al motorului de căutare, nume care face referire la sistemul de indexare și clasificare, prin backlink.

Numele final a fost ales cu referire la cuvântul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Voia să însemne că motorul va fi capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informații. Toată istoria Google este aici.

Citește și: