11 aug. 2015 | 06:36

Google s-a reinventat complet în Alphabet şi vine cu un nou CEO

ACTUALITATE
Google s-a reinventat complet în Alphabet şi vine cu un nou CEO

Pentru că modul în care lucrurile se desfăşurau la Google nu mai era la fel de eficient ca în urmă cu câţiva ani, acum câteva ore s-a confirmat tranziţia la Alphabet.

Este incredibil de dificil să restructurezi un gigant precum Google, dar având în vedere puterea lor financiară şi ambiţia directorilor, acest lucru se pare că a devenit realitate. Printr-un comunicat de presă publicat pe blogul companiei, ni s-a confirmat oficial faptul că toate companiile care activau sub umbrela Google, acum vor activa în spatele numelui Alphabet.

Această nouă structură organizatorică va fi condusă din postul de CEO de Larry Page, în timp ce Sergey Brin va fi directorul societăţii de holding. Eric Schmidt, care a ocupat şi el la un moment dat poziţia de CEO al Google, acum va fi Director Executiv al grupului. Din noul grup nu va lipsi însă cea mai importantă entitate, Google, care va fi condusă de propriul CEO cu numele Sundar Pitchai.

Pe partea economică a problemei, deşi acţiunile Google vor fi transformate în acţiuni Alphabet cu o paritate de 1 la 1, în continuare Google va anunţa separat rezultate financiare pe fiecare trimestru. Vizavi de afacerile care vor continua să activeze sub umbrela Google, acestea vor fi: căutare, reclame, hărţi, aplicaţii, YouTube şi Android. În altă ordine de idei, sub Alphabet vor exista entităţi separate, cu propria conducere, precum Nest, Fiber, Google Ventures, Google Capital şi Google X.

Încercând să sintetizeze tranziţia în câteva cuvinte, Larry Page co-fondatorul Google şi actualul CEO Alphabet a declarat ,,Compania noastră funcţionează bine astăzi, dar credem că o putem face mai curată şi mai responsabilă. Ca urmare, creem o nouă companie intitulată Alphabet şi sunt foarte entuziasmat să o conduc ca CEO cu ajutorul partenerului meu capabil Sergey, ca preşedinte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele