Cameră dublă nu e pentru cei cu buzunare mici: va rămâne exclusiv pe modelele mari de iPhone

Cameră dublă nu e pentru cei cu buzunare mici: va rămâne exclusiv pe modelele mari de iPhone

Costurile de producție ridicate și nișa căreia i se adresează ar putea face camera dublă care se găsește doar la modelul de iPhone 7 Plus să rămână strict o caracteristică a modelelor de iPhone „high-end” și în 2017

Odată cu posbilitatea precomenzii pentru iPhone 7 și 7 Plus, Ming-Chi Kuo, analist la KGI Securities, a publicat un nou raport de cercetare care conține așteptările sale cu privire la noua cameră dublă a celor de la Apple, potrivit MacRumours.

Conform acestuia, camera dublă care este prezentă doar la modelul iPhone 7 Plus este cel mai probabil să rămână o caracteristică doar pentru gama „high-end” a celor de la Apple.

Motivele principale, conform lui Kuo, ar fi costurile mai ridicate, precum și publicul mai restrâns căruia i se adresează o astfel de funcție. Astfel, cel mai probabil, vom vedea din nou camera dublă doar la modelele de iPhone 8 Plus de anul viitor.

„Deși reprezintă un plus atractiv pentru cei care iubesc să facă poze și pentru fotografii profesioniști, camera dublă de pe iPhone 7 Plus nu este o funcționalitate care să prindă foarte mult la mase încă. Pe lângă costul ridicat (estimat la peste 30-40$) și nevoia celor de la Apple de a spori valoarea modelelor high-end de iPhone, ne așteptăm ca doar noile modele high-end de iPhone (30-40% din ele) să aibă cameră dublă anul viitor. ” Ming-Chi Kuo

Legat de ce îmbunătățiri sunt anticipate pentru camera dublă în 2017, Kuo vorbește despre adăugarea funcției de stabilizare optică a imaginii pentru camera telefoto. La iPhone 7 Plus doar camera wide-angle are stabilizare optică.

Având în vedere că vom trece în 2017, un an în care conform tradiției Apple ne așteptăm să vedem noua „gamă S” de iPhone, care se concentrează mai mult pe îmbunătățirile interne decât pe aspectul dispozitivului, există unele  zvonuri care susțin că Apple este foarte probabil să ne surprindă cu un upgrade direct la iPhone 8 sau iPhone X.

În spatele acestui zvon stă faptul că în 2017 Apple împlinește zece ani. Mai mult, o serie de schimbări majore sunt preconizate să apară. Anul viitor s-ar putea să fie momentul în care iPhone-ul va avea din nou un corp de sticlă, probabil un nou display, cu margini curbate și tehnologie OLED, precum și încărcare wireless și tehnologie de scanare a irisului.

Autor: Andrei Geornoiu

Citește și: