Ca în fiecare an, posesorii noului iPhone au un ecran gălbui

Ca în fiecare an, posesorii noului iPhone au un ecran gălbui
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:14 30.09.2016

iPhone 7, cum era de altfel de așteptat, este un smartphone foarte bun și foarte mulți s-au îngrămădit să-l achiziționeze. Din păcate, asta nu înseamnă că nu vor exista și mici probleme cu gadgetul.

Mai ales când vine vorba de primele stocuri, aproape în fiecare an au fost întâmpinate probleme mai mici sau mai mari cu respectivele unități. Un individ, de exemplu, și-a primit iPhone-ul 7 explodat în cutie în momentul în care i-a fost livrat la domiciliu.

Deși este foarte probabil ca respectivul caz să fie unul izolat, mai multe persoane s-au plâns de faptul că ecranul de la noul lor iPhone 7 este gălbui. În contextul în care, în teorie, ar trebui să fie impecabil și chiar mai bun calitativ decât cel de 6S, experiența este una destul frustrantă. Partea cea mai ciudată a acestei descoperiri este că vorbim totuși de o particularitate normală a noilor telefoane, iar astfel de cazuri s-au raportat în fiecare an.

Conform celor de la OS X Daily, totul are legătură cu lipiciul folosit între LCD și sticla de protecție. Respectivul adesiv are un proces de așezare și uscare destul de lent, iar asta înseamnă că s-ar putea să dureze mai multe zile până se usucă complet iar prezența sa devine imposibil de depistat. După ce vor trece câteva săptămâni de când puteți achiziționa un iPhone 7, astfel de cazuri nu se vor mai întâlni, deoarece vor exista stocuri semnificative cu noul gadget, iar uscarea adezivului va avea loc într-un depozit, pe undeva.

Partea bună este că nici măcar nu trebuie să așteptați uscarea adezivului pentru a rezolva problema. De acum, puteți ajusta gama și intensitatea culorilor în Settings sau Configurări, la secțiunea Accesibilitate din meniul General. Odată ajunși acolo, intrați la Display Acoomodations – Color Filters și treceți switch-ul din partea de sus a ecranului pe poziția On. Din acel moment, veți putea ajusta temperatura de culoare și alți câțiva pametrii după bunul plac. S-ar putea să necesite câteva experimente până veți putea compensa ecranul gălbui, dar oricum aceasta este o soluție mai facilă decât să vă duceți cu telefonul în garanție sau să-l înlocuiți.

fix-iphone-7-yellow-screen-450x800-360x640

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo