iPhone 7 se vinde mai bine decât se aștepta Apple

iPhone 7 se vinde mai bine decât se aștepta Apple

Din momentul în care a început comercializarea telefoanelor iPhone 7, au ajuns online mai multe rapoarte contradictorii legate de popularitatea și vânzările lor.

Cel mai important criteriu pentru popularitatea și profitabiltiatea oricărui gadget, ține de vănzările înregistrate de aceasta. Pornind de la această premisă, când vine vorba de iPhone 7, foarte mulți sunt curioși dacă telefonul este sau nu un succes. Curiozitatea este cu atât mai mare acum, față de anul trecut, în contextul în care pe ultimul trimestru fiscal s-a confirmat oficial faptul că piața de smartphone-uri este destul de saturată, iar Apple a vândut mai puține exemplare decât în aceeași perioadă a anului anterior. În același timp, mai mulți analiști cu o vastă istorie în domeniu, s-au grăbit să afirme că iPhone 7 nu va fi neapărat un eșec de piață, dar va fi cu siguranță mult mai puțin popular decât iPhone 6S.

Trecând peste toate aceste particularități, un nou raport al celor de la DigiTimes confirmă faptul că Apple s-ar putea să aibă suficient de multă încredere în noua sa creație, încât să fi sporit semnificativ comenzile de componente la furnizori. În trecut, Apple a mai luat o decizie eronată vizavi de umflarea stocurilor la momentul lansării iPhone 5C. Din prea mult optimism, la momentul respectiv, a rămas cu stocuri nevândute. Să sperăm totuși că în cazul iPhone 7 este nu este vreo greșeală la mijloc.

,,Apple a sporit comenzile de piese și componente pentru dispozitivele iPhone 7, până la pragul în care, pronosticul pentru cel de-al patrulea trimestru din 2016 este mai mare cu 20-30% decât ne așteptam inițial.” Deși astfel de rapoarte sunt o gură de aer proaspăt pentru o companie care a avut probleme semnificative cu inovația în comparație cu concurența, un lucru este singur. Nimeni, până la această oră, nu s-a aruncat să afirme că iPhone 7 se vinde mai bine decât iPhone 6S.

Ca pronosticuri numerice, ne așteptăm ca Apple să livreze undeva între 80 și 84 de milioane de iPhone 7 în cea de-a doua jumătate a acestui an. Deși cifra sună foarte bine, în aceeași perioadă din din 2015, se vindeau 85 – 90 milioane de iPhone 6S.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo