BlackBerry nu va mai produce unul din modelele sale faimoase

BlackBerry nu va mai produce unul din modelele sale faimoase

Recent, un reprezentant al companiei BlackBerry Limited, Ralph Pini, a anunțat că modelul BlackBerry Classic nu va mai fi produs.

La mai puțin de doi ani de la lansarea oficială, din luna Decembrie 2014, compania BlackBerry a decis că va renunța la unul din modele care au adus recunoaștere pe plan mondial. Conform unui articol de pe blogul lui Ralph Pini, reprezentant al companiei, telefonul BlackBerry Classic nu va mai face parte din lista de produse BlackBerry.

Deși compania riscă să piardă o parte din clienți, ca urmare a acestei decizii, BlackBerry va continua să ofere actualizări la sistemul de operare BlackBerry 10, cu versiunea 10.3.3, în luna august. Mai mult, o a doua actualizare este programată pentru anul 2017.

Modelul „Classic” vine cu sistemul de operare BlackBerry 10.3.1, procesor Qualcomm Snapdragon S4 Plus de 1.5 GHz dual-core, cu 2 GB de ram și capacitate de stocare de până la 16 GB. Bateria de 2.515 mAH asigură autonomie de aproximativ 22 de ore. Telefonul este cu aproximativ 60% mai mare decât BlackBerry Bold 9900 și cu o autonomie mai bună.

Într-o scrisoare adresată clienților BlackBerry, John Chen, directorul companiei, spunea că BlackBerry Classic reflectă stilul conservator cu care compania și-a obișnuit clienții. „Este dispozitivul care mereu s-a simțit potrivit în mâinile tale și mereu s-a integrat în ritmul vieții tale active. (…) Inovație e un cuvânt folosit prea mult și imprudent. Inovația nu e despre a da lucrurile peste cap pentru a face ceva nou, e despre a îmbunătăți ceva ce deja funcționează bine“, spunea Chen.

Autor: Radu Bălășoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: