Povestea Ctrl+Alt+Del, combinația de taste care te frustrează, dar te salvează

Povestea Ctrl+Alt+Del, combinația de taste care te frustrează, dar te salvează

 Bill Gates a decis să împărtășeasca fluxul de evenimente care au dus la folosirea combinației Ctrl+Alt+Del.

Dacă v-ați gândit vreodată ca cineva s-a trezit într-o zi și a decis că merită sa ne chinuim să ajungem la trei taste fără nici o legatura pentru a închide forțat un program, aveți dreaptate, parțial.

Trecând peste cele câteva glume care s-au făcut pe seama combinației de taste Ctrl+Alt+Del, Bill Gates a povestit unui auditoriu cine este „de vină” pentru această asociere aparent fără sens. Evenimentul a avut loc la o strângere de fonduri desfășurată în urmă cu câțiva ani, la Harvard.

Înainte de toate, fostul CEO Microsoft a clasificat Ctrl+Alt+Del ca fiind o greșeală. ,,Am fi putut avea un singur buton, dar tipul care făcea design-ul la tastatura IBM nu a vrut să ne dea butonul nostru.” În acel moment, David Bradley, inginer la Microsoft, a venit cu combinația de taste Ctrl+Alt+Del care este folosită și în zilele noastre pentru a apela Task Manager sau pentru a bloca accesul la un PC.

Cu toate că există destul de multe taste pe o tastatură pentru ca cineva să nu se fi gândit la Ctrl+Alt+Del, se pare că Bradley a decis, într-un moment de inspirație, că aceasta este cea mai bună soluție pentru acel scenariu. Cred că nu vom afla niciodată dacă a existat vreo logică în spatele celor trei butoane, dar mai contează?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: