03 mart. 2016 | 11:32

Candidat la președinția SUA laudă viteza internetului de la noi, dar ne și jignește

ACTUALITATE
Candidat la președinția SUA laudă viteza internetului de la noi, dar ne și jignește

Viteza de Internet din România este cunoscută la nivel european ca fiind excepțională. Spre surprinderea tuturor, faima Internetului românesc a ajuns și peste ocean.

Aflat în mijlocul campaniei sale prezidențiale, candidatul democrat Bernie Sanders militează pentru creșterea beneficiilor păturii de mijloc americane. Printre acestea sunt incluse subvenții obligatorii pentru studenți, servicii medicale asigurate de stat și multe alte programe sociale de care să beneficieze tinerii americani aflați în dificultate financiară.

În mod surprinzător, Bernie Sanders este conștient de viteza mediocră a Internetului din America, mai ales în zonele rurale și susține demararea unui program de actualizare a infrastructurii locale luând ca exemplu România. Acesta menționează în două tweet-uri că: ”Internetul de mare viteză nu mai este un lux. Este crucial pentru America rurală să fie conectată mai bine și să poată face afaceri cu restul lumii.”

Într-un tweet ulterior, candidatul democrat menționează, de asemenea, că: ”În ziua de azi, oamenii din București, România au acces la Internet mult mai rapid decât mulți dintre noi au în America. Acest lucru este inacceptabil și trebuie să se schimbe.”

Deși afirmațiile lui Sanders ne-ar putea flata la o primă citire, acestea nu ne dau prea multe motive de laudă, de vreme ce democratul ne face indirect țară din lumea a treia, care din motive necunoscute a reușit să întreacă America la viteza Internetului oferită.

Conform unui studiu Bloomberg, România se află pe locul trei în lume atunci când vine vorba de viteza medie de Internet oferită populației. Aflată imediat după Hong Kong și Japonia, România oferă în medie o viteză de 47.9 Mbit/s, asta în condițiile în care viteza Internetului în America este de abia 8Mbit/s, țara aflându-se pe locul opt dintr-un top de 55 de țări unde viteza de Internet este contorizată. Orașul care oferă cea mai mare viteză de Internet din lume este tot la noi în țară, și anume Timișoara, unde internauții se pot bucura de o viteză de download de 89.91 Mbit/s.

În aceste condiții, nu e de mirare că Bernie Sanders este gelos pe România. Chiar și așa, pentru noi românii nu infrastructura Internetului ne afectează cel mai tare ci mai degrabă cea reală. Degeaba ți se încarcă Facebook-ul repede dacă pășești mereu în gropi și hârtoape.

UPDATE: Deja au apărut primele reacții în urma tweet-urilor lui Sanders. Mulți au încurajat România, în timp ce alții, majoritatea români, au criticat poziția lui Sanders. Cu această ocazie un nou hashtag a luat naștere: #WeAreAllRomanian

Candidat la președinția SUA, laudă viteza internetului de la noi, dar ne și jignește