Bateriile pentru Galaxy S8 ar putea fi produse de către LG

Bateriile pentru Galaxy S8 ar putea fi produse de către LG

Samsung Galaxy S8 se apropie, încet dar sigur, de lansare, chiar dacă nu avem încă o dată oficială pentru dezvăluirea noului device. 

Avem, în schimb, o mulțime de zvonuri apărute despre telefon și ne putem face o idee despre cât de performant va fi noul device marca Samsung. Cea mai nouă știre face referire la bateriile pentru Galaxy S8. Acumulatorii pentru telefoanele Samsung sunt un subiect extrem de sensibil, din cauza problemelor care au retras modelul Note 7 de pe piață. Problema este atât de gravă încât Samsung ar putea să lucreze chiar cu cel mai mare rival domestic, LG.

Un zvon apărut în Coreea de Sud vorbește despre faptul că Samsung explorează opțiuni cu privire la producția bateriilor. Una din ele presupune ca cel puțin o parte dintre bateriile pentru Samsung Galaxy S8 să fie produse de către LG Chem, subsidiară a LG. Cele două megacorporații coreene au colaborat de foarte puține ori până acum.

”Analizăm diverse variante în materie de furnizori pentru baterii”, afirmă un oficial Samsung anonim care a dat un interviu publicației sud-coreene Maeil Business Newspaper, citat de mobilesyrup.com.

Când problemele cu Note 7 au apărut pentru prima dată. Samsung a identificat bateriile produse de subsidiara Samsung SDI ca fiind de vină pentru telefoanele care au luat foc. Cu toate acestea, concluzia a fost anulată destul de repede, după ce mai multe telefoane dintr-un lot nou, echipate doar cu baterii de la Amperex Technology Limited, au luat foc, de asemenea.

Până acum, inginerii Samsung nu au reușit să recreeze condițiile care au condus la supraîncălzire și la incendiile aferente. Cu toate acestea, cea mai plauzibilă teorie este aceea a unei baterii de capacitate prea mare închisă într-un spațiu mult prea mic, din cauza dorinței de a crea un device ultra-subțire.