27 oct. 2016 | 12:27

Audi mizează pe mașini electrice și renunță la cursa de la Le Mans

ACTUALITATE
Audi mizează pe mașini electrice și renunță la cursa de la Le Mans

Audi își schimbă drastic politica în materie de curse auto și se orientează către sectorul de mașini electrice, începând cu 2017.

Audi reprezintă una dintre cele mai importante figuri din peisajul sporturilor cu motor, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Producătorul de mașini a decis să nu prelungească pentru încă un an contractul cu FIA World Endurance Championship, astfel că va renunța la participarea la mai multe competiții.

Cel mai mare șoc din această decizie luată de Audi este că producătorul nu va mai participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans. În ultimii 17 ani, Audi a devenit sinonim cu Le Mans, înregistrând nu mai puțin de 13 victorii pe celebrul circuit francez, având chiar două serii de câte cinci victorii consecutive.

Audi vrea să se axeze pe mașini electrice și va investi într-o echipă de Formula E, oferind astfel o imagine cu privire la planurile de viitor ale companiei. Din ce în ce mai multe mașini ale producătorului se vor baza pe energie electrică, iar vârfurile de lance, mașinile de curse, vor trebui să urmeze aceeași direcție, arată engadget.com.

Chiar dacă Audi părăsește o serie de competiții FIA și se orientează către mașini electrice, asta nu înseamnă că va renunța complet la sporturile cu motor bazate pe motoare clasice, sau cel puțin nu încă. Audi va lua parte la campionatul DTM din Germania și este posibil să participe și la World Rallycross, deși nu s-a luat încă o decizie în acest sens. Dacă și alți producători se vor orienta către mașini electrice, deciziile producătorului german ar putea fi mai ușoare.

E ușor de înțeles de ce Audi merge către Formula E: BMW și Mercedes-Benz vor intra, de asemenea, în joc, iar presiunea asupra companiei crește pentru a lua parte la competiție. De asemenea, compania-mamă, Volkswagen, trebuie să facă tot posibilul să-și curețe imaginea după scandalul emisiilor. În cele din urmă, șoferi Audi deja au avut rezultate foarte bune în Formula E, fiind o idee bună pentru companie să se implice și mai mult.