Au fost create primele ecrane OLED din materiale textile
Mai avem ceva până să ne îmbrăcăm cu ecrane OLED, dar cea mai nouă creație ne arată că viitorul este mult mai apropiat decât am fi crezut.
Publicația Business Korea, citată de digitaltrends.com, arată că două echipe de la Kolon Glotech și de la KAIST au cooperat pentru a crea un nou tip de ecrane OLED care funcționează pe un substrat textil. Rezultatul este că un astfel de display este mult mai flexibil decât alte tipuri de ecrane.
Tehnologia OLED este relativ permisivă în materie de creare a ecranelor. Astfel de display-uri pot fi create astfel încât să fie extrem de subțiri, dar și flexibile, factorul principal ce determină astfel de calități fiind plasticul folosit în timpul producției. Firește, deoarece vorbim despre plastic, avem de-a face cu o oarecare limitare; în plus, chiar și display-ul însuși are limite, deoarece între punctele forte ale ecranelor OLED nu se regăsesc durabilitatea și rezistența.
Așezarea unor ecrane OLED pe o bucată de material textil este o sarcină dificilă. Materialele obișnuite sunt prea dure și se întind în funcție de temperaturi, iar tehnologia este încă prea fragilă. Soluția celor două echipe a fost să creeze un material nou; astfel, au creat un material textil care este asemănător cu un panou de sticlă, dar care păstrează flexibilitatea unor fibre textile clasice. Următorul pas a fost plasarea ecranelor OLED pe acest material.
KAIST și Kolon Glotech au speranțe mari pentru viitorul display-urilor textile. Aceste ecrane OLED au o durată de viață de peste 1.000 de ore. Dacă ar afișa o imagine statică, durata de viață ar crește până la 3.500 de ore. Într-adevăr, astfel de durate sunt infime pe lângă duratele de viață ale ecranelor clasice, dar pentru un prim pas în această direcție, progresul este imens.