ASUS RT-AC5300, cel mai rapid router din lume, lansat în România

ASUS RT-AC5300, cel mai rapid router din lume, lansat în România

ASUS a lansat în România routerele RT-AC5300 și RT-AC88U, alături de repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U.

În momentul în care a fost prezentat, adică în luna septembrie a anului trecut, modelul ASUS RT-AC5300 ofera cele mai rapide viteze teoretice pentru o conexiune fără cablu și, din câte știm noi, lucrurile nu s-au schimbat până acum. Acesta este un router tri-band wireless, cu tehnologie Broadcom NitroQAM ce oferă, în mod combinat, viteze ce ajung la 5334Mbit/s.

RT-AC5300 utilizează o configurație de antene MIMO 4×4 (4 transmițătoare, 4 receptoare) pentru toate cele trei benzi. Combinat cu AiRadar pentru formarea fasciculului de unde și Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300. Este făcut special pentru gameri, și are un accelerator de performanță pentru gamingul online, prin intermediul Gamers Private Network (GPN) de la WTFast, care reduce timpii de răspuns și latența. GPN poate reduce timpul pentru ping cu 30-60%, reduce abaterile de la viteza medie cu 70-90% și taie răspunsurile rutelor invalide cu 70-90%. Acceleratorul pentru jocuri este integrat în RT-AC5300, este ușor de configurat cu ajutorul interfeței ASUSWRT și nu consumă resursele sistemului ce rulează jocul.

RT-AC5300 utilizează trei benzi din clasa AC5300, cu două benzi inteligente de 5GHz și una de 2.4GHz. Tehnologia Broadcom NitroQAM crește viteza maximă a fiecărei benzi de 5GHz de la valoarea standard de 1734Mbit/s la 2167Mbit/s, iar cea de 2.4GHz crește de la 800Mbit/s la 1000Mbit/s pentru un total de 5334Mbit/s, de cinci ori mai mult decât o conexiune cablată Gigabit Ethernet.

Tehnologia Tri-Band Smart Connect selectează în mod inteligent frecvența optimă pentru fiecare dispozitiv, bazându-se pe viteza acestuia, puterea semnalului și aglomerarea fiecărei benzi. Acest lucru înseamnă că utilizatorul nu trebui să decidă ce bandă trebuie să folosească, devreme ce RT-AC5300 face acest lucru în mod automat. Rezultatul constă într-o acoperire mai bună și în mai multe conexiuni stabile, în permanență.

Prețul redus este de 2.099 lei și, dacă nu v-a luat deja cu amețeală, puteți cumpăra routerul de AICI.

router ASUS RT-AC5300

ASUS RT-AC88U

Routerul ASUS RT-AC88U are câteva lucruri în comun cu modelul prezentat anterior. Și acesta folosește tehnologia Broadcom NitroQAM, dar rata de transfer este de până la 3167Mbit/s. Designul cu patru antene, combinat cu ASUS AiRadar pentru modelarea semnalului radio, oferă o acoperire largă și stabilă. Routerul RT-AC88U are la bază un procesor dual-core, tactat la frecvența de 1.4GHz, iar rata de transfer a datelor prin portul USB poate atinge valori de până la 100MB/s.  Transferul de la WAN către LAN se apropie de 1800Mbps. Și acest model dispune de Gamers Private Network de la WTFast. Alte inovații includ suportul pentru Link Aggregation 802.3ad, ce permite combinarea a două porturi Gigabit Ethernet LAN într-o singură conexiune cablată. Modelul costă un pic mai puțin și îl găsiți AICI.

ASUS  RP-AC68U

Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. RP-AC68U funcționează în rețele Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de până la 1900Mbps. Are un design interesant, iar cele patru antene interioare ajută la extinderea rețelei Wi-Fi 802.11ac. Cu ajutorul portului USB 3.0 integrat, RP-AC68U poate conecta diferite medii de stocare cu interfață compatibilă, devenind un centru pentru interconectarea rețelei de acasă. Cinci porturi Gigabit Ethernet adaugă mai multă flexibilitate pentru conexiunile prin fir, iar modul Media Bridge permite utilizatorilor să transforme orice conexiune cablată într-una wireless.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: