ASUS a creat cel mai rapid router din lume şi este excelent

ASUS a creat cel mai rapid router din lume şi este excelent

ASUS RT-AC5300 este numele mastodontului de mai sus, un router ce se mândreşte cu cele mai mari viteze teoretice pe o conexiune fără fir.

Cei de la ASUS au câteva routere pe piaţă cu performanţe impresionante, chiar dacă nu sunt cele mai ieftine din lume. Pentru că internauţii au început să aibă acces la conexiuni online din ce în ce mai rapide şi să investească sume semnificativ de bani în router, aceeaşi taiwanezi s-au decis să anunţe un nou model remarcabil. Acesta poartă numele de ASUS RT-AC5300 şi, cu toate că nu are o dată exactă de lansare, specificaţiile îl recomandă ca fiind cel mai rapid din lume. Cu alte cuvinte, dacă aţi investit deja sume de bani semnificative în smartphone-uri, tablete şi laptopuri compatibile cu cele mai noi versiuni ale standardului IEEE 802.11ac, aceasta este componenta care vă lipseşte din casă pentru a exploata la maxim abilităţile de transfer de date pe o conexiune wireless ale tuturor gadgeturilor voastre. Ar mai fi necesar şi un abonament de internet Gbps, dar acesta este incredibil de uşor de găsit şi frapant de ieftin.

Revenind la ASUS RT-AC5300 acesta promite să aibă cea mai mare acoperire datorită celor 8 antene externe detaşabile dual band. Astfel, nu contează dacă-l folosiţi pentru gaming, transfer brut de fişiere sau streaming de conţinut video la rezoluţie 4K, toate vor funcţiona neîntrerupt. Rata maximă de transfer oferită de acest model este de 1Gbps pe o conexiune de 2,4 GHz şi 2,16Gbps pe două reţele diferite la o frecvenţă la 5,3Gbps. Pentru că valoarea totală a celor trei conexiuni este de 5,3Gbps, obţinem numele routerului.

Partea proastă legată de acest model este că va fi probabil foarte scump, depăşind detaşat pragul de 1000 de lei, deşi cei la ASUS au fost reticenţi în a ne oferi un prag valoric clar. Partea bună este că-l veţi putea achiziţiona până la finele acestui an.

Citește și: