Astronauții răspund la cele mai stupide întrebări de pe Google

Astronauții răspund la cele mai stupide întrebări de pe Google

Dacă mai aveai nevoie de un motiv adițional pentru a-i adora pe astronauții NASA, îți oferim noi unul: au un simț al umorului galactic.

Funcția de autocompletare a Google e un instrument foarte util, dar deseori poate duce la situații cel puțin amuzante. De exemplu, PDF figurează ca a patra cea mai populară religie, iar una dintre cele mai mari curiozități ale utilizatorilor e motivul pentru care pisicile se tem de castraveți. Desigur, astronauții nu puteau să nu devină „victime” ale unor curiozități cel puțin la fel de ciudate. Cei de la Wired i-au intervievat pe Jeff Williams și Tim Kopra de la NASA, precum și pe Tim Peake de la ESA, cărora le-au cerut să răspundă întrebărilor autocompletate ale Google referitoare la ceea ce fac astronauții în spațiu.

Întrebările au variat de la unele simple, referitoare la alimentație, până la unele ceva mai complexe, referitoare la drepturile de vot și cerințele de pașaport și acte la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cei trei astronauți nu au refuzat nici întrebările ceva mai private (și foarte ciudate). Au explicat cum stă treaba cu purtarea scutecelor, cu piercingurile sau chiar și cu băutul propriei urine. Desigur, nu a lipsit nici întrebarea secolului: „Pot oamenii să colonizeze Marte?” Astfel, a rezultat video-ul de mai sus, pe care trebuie să îl vedeți neapărat. Veți râde.

De asemenea, dacă vreți să vedeți cum arată o discuție pe Skype din spațiu, cu ajutorul ochelarilor HoloLens, aveți mai jos un video în care Scott Kelly arată cum se desfășoară întregul proces. Astronautul menționează că ochelarii sunt genul de tehnologie care poate fi folosită extrem de ușor. Aceștia nu sunt o noutate pentru pasionații de tehnologie, dar câți dintre noi au văzut cum arată un apel pe Skype făcut din spațiu și mai ales cu ajutorul unor ochelari extrem de avansați?