Archos Diamond 2 Plus și Diamond 2 Note ar putea fi cele mai ieftine telefoane de top

Archos Diamond 2 Plus și Diamond 2 Note ar putea fi cele mai ieftine telefoane de top

Archos nu e nici pe departe cea mai populară companie producătoare de telefoane, dar noile Diamond 2 Plus și Diamond 2 Note ar putea-o ajuta să devină mai relevantă.

La doar câteva zile după ce compania franceză a anunțat o serie de tablete premergătoare desfășurării tărgului de tehnologie de la Barcelona, tot în preajma de MWC, compania a anunțat două noi telefoane. Acestea poartă numele de Archos Diamond 2 Plus și Archos Diamond 2 Note, iar dacă aveți o pasiune pentru phableturi cu configurații decente, s-ar putea să se jusitifice să încercați să puneți mâna pe ele.

Primul dintre cele două, ilustrat în imaginea de mai sus, este Diamond 2 Note. Cu un nume vădit inspirat din seria Galaxy Note de la Samsung, dispozitivul este construit în jurul unui panou QHD cu o ramă aproape inexistentă și o diagonală de 6 inci. Partea de procesare din spate este o combinație între cel mai sprinten SoC al celor de la MediaTek – Helio X10 cu 3GB RAM și o memorie internă de 32GB. Camera principală de 16 megapixeli vine cu un sistem rapid de autofocus bazat pe phase-detection, iar camera frontală se rezumă la 8 megapixeli. Autonomia este asigurată de o baterie de 3610 mAh.

archos-diamond-2-plus-press

Archos Diamond 2 Plus, al doilea dintre cele două, nu este la fel de rapid, dar e și un pic mai mic. Acesta este construit în jurul unui panoul Full HD de 5 inci, iar sub capotă ascunde un SoC MediaTek Helio 10 tactat la 2 GHz, asistat de 4GB RAM, un spațiu de stocare de 64GB și o cameră principală generoasă de 20 megapixeli cu bliț dual LED. Pentru selfie-uri, veți fi nevoiți să vă rezumați la o cameră de 8 megapixeli. Un cititor de amprente și o baterie de 3000 mAh sunt de asemenea prezente.

Ambele telefoane vor fi livrate preinstalate cu Android 6.0 Marshmallow începând cu luna mai a acestui an. Diamond 2 Plus costă 229 de dolari, iar Diamond 2 Note sare până la valoarea foarte accesibilă de 279 dolari.