Apple vrea inteligență artificială: a cumpărat o companie specializată pe analiza facială

Apple vrea inteligență artificială: a cumpărat o companie specializată pe analiza facială

Emotient este, practic, unul dintre liderii în detectarea emoțiilor și analiza sentimentelor, bazându-se pe expresiile faciale.

The Wall Street Journal scrie că Apple a confirmat achiziția companiei, dar nu a oferit indicii în legătură cu ce va face cu ea. „Nu e clar ce va face Apple cu tehnologiile Emotient, care au fost, în mare parte, în folosul publicitarilor pentru a-i ajuta să înțeleagă reacțiile spectatorilor la reclamele lor”, notează The Journal. Emotient e o parte a strategiei Apple de a achiziționa companii mari cu tehnologii promițătoare, care pot fi integrate în dispozitive viitoare.

Există câteva aplicații evidente ale tehnologiei Emotient pentru Apple. Grație multitudinii de senzori, telefoanele inteligente pot ști mult mai multe despre noi decât obișnuiau să o facă, iar Apple vrea, probabil, să facă în așa fel încât să știe cum ne simțim, analizându-ne expresiile faciale.

În urmă cu câteva luni, Apple a achiziționat alt startup concentrat pe inteligență artificială, numit VocalIQ, a cărui tehnologie de recunoaștere a discursului va fi, cel mai probabil, folosită pentru a îmbunătăți interacțiunile cu Siri, deja celebrul asistent virtual al Apple.

Cât despre Emotient, a fost fondată în 2012 și a atins un capital de opt milioane de dolari, mulțumită fondurilor primite de la Intel Capital și Seth Neiman, printre alții. Achiziția ei de către Apple reprezintă încă o dovadă a faptului că inteligențele artificiale și capacitățile acestora stârnesc din ce în ce mai mult interes. Tot recent, Apple a cumpărat și startup-ul Faceshift. Aceasta se ocupă de tehnologia capturării și reproducerii într-un mod realist a mișcării, așa cum vom vedea în Star Wars.

Citește și: