Apple vrea ca utilizatorii săi să-și transfere bani prin SMS

Apple vrea ca utilizatorii săi să-și transfere bani prin SMS

Prin Apple Pay, utilizatorii de Apple Watch și iPhone pot plăti cumpărăturile fără să mai aibă nevoie de carduri sau de bani gheață. Acum, compania din Cupertino pare să vrea să ofere și mai multe posibilități în acest sens, pregătind un serviciu de transfer direct. 

Gigantul a înregistrat un patent în care prezintă o funcționalitate care le-ar putea permite utilizatorilor să transfere bani prietenilor prin câteva atingeri pe display-ul tactil al iPhone-urilor.

Potrivit Quartz, Apple ar putea oferi opțiunea de a transfera diverse sume prin SMS, prin apeluri,  emailuri, chiar și evenimente din calendar. Poate că planul companiei pare foarte ambițios, dar cert este că Apple are interese mari ce se extind mai departe de Apple Pay.

În cererea pentru brevet, americanii au inclus și câteva schițe care detaliază cum ar putea funcționa serviciul. Într-una dintre imagini, în aplicația de mesaje se poate observa un buton de plată. În altă imagine, se prezintă o interfață care va permite transferul de bani către mai multe persoane simultan.

Aceasta nu este prima dată când auzim despre un serviciu de acest gen de la Apple. Primele zvonuri au început să apară în luna noiembrie a anului trecut și la scurt timp după a intrat în discuție și platforma de mesagerie iMessage.

Compania nu a confirmat nimic deocamdată, dar s-ar putea să aflăm mai multe detalii la WWDC.

Citește și:
Etichete: