Apple va repara bug-ul ”anilor ’70” prezent pe iPhone

Apple va repara bug-ul ”anilor '70” prezent pe iPhone

Se pare că din ce în ce mai multe bug-uri și breșe de securitate încep să fie găsite pe terminalele Apple. Compania americană nu ignoră aceste probleme și încearcă să le remedieze cât mai rapid cu putință.

Ultimul bug găsit pe iPhone, cel care dezactiva telefonul dacă data terminalului era plasată în luna mai 1970 a fost recunoscut în mod oficial de către Apple. Compania americană a luat la cunoștiință de noua problemă într-un document oficial de pe site-ul lor de suport tehnic avertizând utilizatorii telefoanelor că ,,Setarea manuală a datei în luna mai 1970, sau mai devreme, poate preveni pornirea unui dispozitiv cu iOS după ce acesta a fost repornit.

După ce vestea a îngrijorat, oarecum, utilizatorii de terminale Apple, gigantul american a adăugat pe pagina sa de suport tehnic că ”un viitor update de software va preveni ca această problemă să mai afecteze dispozitivele care merg pe iOS”. 

Deși nu prea există niciun motiv ca să îți schimbi data telefonului în luna mai a anului 1970, foarte mulți utilizatori de telefoane Apple au descoperit această problemă serioasă după ce a mers vorba că mutarea datei cu 30 de ani în urmă, va activa o interfață ”retro” pentru iPhone. Din păcate surpriza a fost una falsă de vreme ce aparatele care funcționau cu sisteme de 64-bit precum iOS 8 sau 9 au devenit nefuncționale, în loc să aibă o interfață alb-negru.

În orice caz, cei care au făcut greșeala să mute data în anii ’70  și s-au trezit cu un telefon mort, ar face bine să meargă cu el la un service. Dacă nu aveți așa ceva prin preajmă, ați putea încerca să-l resetați prin a-i scoate și reintroduce bateria la loc în sistem, însă trebuie să rețineți că în acest fel vă expuneți telefonul la riscuri serioase de pagube.