Apple promite să rezolve problema căștilor de la iPhone 7

Apple promite să rezolve problema căștilor de la iPhone 7

Noile căști EarPods cu conector Lightning folosesc un design clasic, dar asta nu înseamnă că nu pot veni cu probleme pentru posesorii de iPhone 7.

La momentul lansării iPhone 7 și iPhone 7 Plus, a devenit evident că cei de la Apple vor să ne convingă să renunțăm la mufa standard de căști. Asta înseamnă fie să investim o sumă semnificativă de bani în căști Ligthtning, fie să trecem pe wireless, prin achiziția unor căști Bluetooth, fie să profităm de adaptorul Lightning – 3,5mm stereo inclus în pachet.

Pe lângă toate acestea, mai există posibilitatea utilizării căștilor EarPods cu conector Lightning incluse în cutia de la iPhone 7. Din păcate, acestea se pare că sunt departe de a fi perfecte. Tot mai multe persoane au început să se plângă de probleme de operare a comenzilor de pe firul căștilor. Pe lângă un control al calității foarte slab din partea gigantului din Cupertino, astfel de probleme scot la iveală unele dintre problemele implementării unui nou standard pentru semnal audio într-un timp foarte scurt.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că, cei de la Business Insider au informații cum că problema se va rezolva printr-o actualizare software. Această concluzie a fost trasă deoarece controalele de volum și Play/Pauză de pe firul căștilor funcționează perfect timp de câteva minute după ce ați conectat căștile, dar imediat după nu mai reușesc să trimită nici o comandă către aparat. În același timp, calitatea audio nu este afectată. Soluția aparentă, cel puțin momentan, pentru a activa Siri și a iniția sau închide un apel este să scoateți căștile și să le inserați din nou în mufa Lightning.

Partea frustrantă este că nici măcar nu se întâmplă de fiecare dată sau la toată lumea. Ca urmare, este greu de înțeles particularitățile problemei. Pe de altă parte, cei de la Apple au recunoscut situația și, printr-un update de firmware, o vor remedia în cel mai scurt timp.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo