10 sept. 2016 | 14:00

Apple nu se va lăuda cu câte iPhone 7 va vinde imediat după lansare

ACTUALITATE
Apple nu se va lăuda cu câte iPhone 7 va vinde imediat după lansare

Apple a anunțat că nu va face public numărul de unități de iPhone 7 și 7 Plus vândute în primul weekend după lansarea pe piață, potrivit Reuters. 

Celor de la Apple le place mult să se laude cu numere mari. Numai în timpul conferinței de prezentare pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus, compania s-a lăudat că a pus pe piață, în total, un miliard de smartphone-uri.

Cu toate astea, compania a decis să nu vorbească despre vânzările după primul weekend de la lansarea iPhone 7 pe piață. Declarația a fost făcută de un purtător de cuvânt al companiei, iar motivul dat de el este un pic ciudat.

„În condițiile în care ne-am extins rețeaua de distribuție la sute de mii de locații din întreaga lume, am ajuns la un punct la care știm înainte de prima pre-comandă că vom epuiza stocurile de iPhone 7. Aceste vânzări inițiale vor fi guvernate de ofertă și nu de cerere și de acea am decis că nu mai constituie un indicator reprezentativ pentru investitorii și clienții noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au fost prezentate pe 7 septembrie, iar precomenzile pentru cele două smartphone-uri au început pe 9 septembrie. În România, smartphone-urile vor putea fi cumpărate oficial pe 23 septembrie, dar există și site-uri care le oferă acum la precomandă, cu promisiunea că le vor livra pe data de 16 septembrie. Aici găsiți mai multe detalii despre prețul iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

iPhone 7 și 7 Plus păstrează designul de la iPhone 6S, dar vin cu procesoare noi, camere foto îmbunătățite, dar fără mufe jack pentru căști și fără buton de Home. Rămâne de văzut cum vor reacționa fanii Apple la noile modele și la schimbările majore aduse de acestea.