Cum renunți la o versiune beta de iOS fără să resetezi complet telefonul

Cum renunți la o versiune beta de iOS fără să resetezi complet telefonul

Există multe motive pentru care v-ați dori să experimentați o versiune beta de iOS, dar există și mai multe pentru să treceți la o variantă stabilă, mai ales dacă nu aveți un iPhone dedicat pentru astfel de experimente.

Timp de câțiva ani, a fost foarte complicat să-ți instalezi o versiune beta de iOS. Trebuia neapărat să fii dezvoltator de aplicații înregistrat la Apple și să fi achitat o taxă de 99 de dolari. Între timp, procesul a devenit mult mai facil și acum orice curios poate face experimente folosind o variantă Public Beta a următoarei versiuni majore de iOS, atât pe iPhone, cât și pe iPad sau iPod Touch. Aceste versiuni nu sunt însă perfecte și sunt multe circumstanțe în care ați vrea să reveniți la o variantă stabiliă a sistemului de operare pe care îl aveți pe telefon.

Din momentul în care ați început să vedeți primele dovezi de comportament ciudat pe un iDevice, combinate cu mesaje de eroare neobișnuite și aplicații care se închid din senin, ar fi bine să urmați pașii de mai jos pentru a vă instala o versiune finală de iOS. În trecut, acest proces implica resetarea completă a aparatului și reinstalarea unei noi versiuni de iOS prin intermediul iTunes pe un PC sau Mac. Acum, nu mai este cazul.

Pentru ca telefonul să primească notificări de fiecare dată când se lansează o nouă versiune beta de iOS, acesta are instalat un Profil. Eliminarea respectivului profil vă permite să treceți din nou pe canalul oficial de actualizări. Pentru asta, trebuie să intrați în Settings sau Configurări, la General, secțiunea Profile. Din respectiva listă vă interesează iOS Beta Software Profile. Faceți un tap pe el și în partea de jos apăsați pe Delete Profile. Confirmați alegerea făcută printr-un al doilea tap pe Delete. Reporniți telefonul prin apăsarea simultană a butoanelor Home și Power timp de 10 – 15 secunde. În cazul iPhone 7 apăsați pe Power și Volume Down.

După repornire, intrați în Settings / Configurări, la General, secțiunea Software Update / Actualizare Software. Instalați versiunea de firmware ce vă este recomandată. La această oră este vorba de iOS 10.0.2.

ios-beta-versiuni-finale