Apple face curățenie în AppStore: 47.000 de aplicații au fost șterse

Apple face curățenie în AppStore: 47.000 de aplicații au fost șterse

Cei care au neglijat să-și actualizeze aplicațiile de mobil, s-ar putea să se trezească că acestea le-au dispărut din AppStore după curățenia de luna trecută.

În luna septembrie a acestui an, detaliam o promisiune destul de agresivă a celor de la Apple. Aceea viza sporirea calității și compatibilității aplicațiilor disponibile în AppStore printr-o curățenie la scară largă. Aceasta se traducea prin eliminarea unui număr important de programe care nu au mai fost actualizate de foarte mult timp și care, din acest motiv, nu mai sunt compatibile cu noile dispozitive Apple și noile versiuni de iOS. ,,Vom șterge aplicațiile care nu mai funcționează cum ar trebui, care nu sunt în conformitate cu termenii și condițiile actuale de review sau sunt demodate.

Deși au trecut câteva luni de la anunțul respectiv, iar cei de la Apple nu au mai zis nimic pe marginea subiectului, se pare că procesul a început deja de luna trecută, iar primul set de victime este unul foarte stufos. Nu mai puțin de 47.000 de aplicații au fost eliminate din AppStore în decurs de câteva săptămâni. Informația a fost publicată de firma de analiză Sensor Tower, iar pentru a oferi o imagine mai comprehensivă a situației, valoarea de 47.000 a fost defalcată pe categorii. 28% dintre aplicațiile șterse au făcut parte din categoria jocuri, 8,99% din secțiunea divertisment, iar 8,96 procente au fost cărți interactive.

În contextul în care prea puțini dezvoltatori își dedică timp acestei activități, gestul gigantului din Cupertino este unul cât se poate de natural. Nu de alta, dar există și aplicații plătite care nu mai funcționează cum ar fi trebuit, deoarece nu au avut parte de un update de câțiva ani. Mulți dezvoltatoi din spatele respectivelor creații au dat faliment sau, pur și simplu, și-au axat atenția pe alte proiecte. În definitiv, este nevoie de foarte mult timp și bani să actualizezi fiecare progrămel pentru a fi afișat în condiții optime pe fiecare nouă diagonală a unui produs Apple și nu toți vor să facă acest lucru.

 

Citește și:
Sursa: Ubergizmo