22 mart. 2016 | 15:23

Android N te lasă să ”jonglezi” printre ferestre ca și cum ai fi pe desktop

ACTUALITATE
Android N te lasă să ”jonglezi” printre ferestre ca și cum ai fi pe desktop

Abia a fost anunțat oficial de către Google într-o variantă Developer Preview, dar funcțiile integrate în Android N sunt cel puțin interesante.

Cu aproximativ jumătate de an până la lansarea sa oficială, o nouă versiune de Android este făcută publică de către Google într-o variantă pentru dezvoltatori. Aceea poate fi percepută ca fiind beta. Multe dintre funcțiile prezente mai au nevoie de un număr semnificativ de finisaje, unele vor fi eliminate din varianta finală a sistemului de operare, iar altele vor introduse doar în versiunea finală.

În 2016 vorbim de Android N sau Android 7.0. În momentul în care noul SO va fi disponibil tuturor, acesta va avea și un nume de desert, care deja a fost supus unui sondaj internațional de către oficialii Google. Până atunci însă, mai mulți internauți creativi au făcut eforturi semnificative pentru a vedea ce ne-au pregătit inginerii gigantului din Mountain View.

Redactorii Ars Technica au observat mai multe indicii cum că experiența de multitasking din Android N va fi foarte similară cu cea de pe PC. Astfel, nu doar că veți putea avea mai multe aplicații ce rulează simultan în fundal, dar le veți și vedea în același timp sub formă de ferestre pe care le puteți redimensiona în funcție de preferințele personale. Imediat după lansarea versiunii Developer Preview de Android N devenise evident că pot fi afișate simultan două aplicații diferite simultan pe ecran, dar acea informație nu se compară cu experiența detaliată de Ars Technica.

În principiu, această funcție ce va apropia foarte mult experiența utilizării unei tablete cu cea a unui desktop este surprinzător de bine pusă la punct. Singurele probleme descoperite au avut legătură cu schimbarea ordinii ferestrelor de pe ecran și redimensionarea lor în același timp pe lungime și lățime. Cu alte cuvinte, nu puteți trage de colțul ferestrelor, ci doar de margini. Rămâne să vedem, în versiunile ulterioare Android N Developer Preview, cum va mai evolua această funcție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele