Android Auto merge doar pe telefon, fără o mașină deșteaptă

Android Auto merge doar pe telefon, fără o mașină deșteaptă

Cu toate că au trecut câteva zile de la Google I/O 2016, în continuare apar informații noi de la eveniment, iar Android Auto face parte din noutățile pe care ni le propune compania americană pentru perioada următoare.

Apple a creat CarPlay, iar Google a realizat Android Auto. Acestea sunt două interfețe pe care le puteți vedea instalate pe mașini din ultimul an sau ultimii doi ani, menite să faciliteze interacțiunea cu telefonul vostru cu iOS sau Android. Se pare însă că gigantul din Mountain View vrea să încerce o abordare completă diferită asupra problemei.

În loc să aveți nevoie de o super mașină pentru a profita de o interfață optimizată pentru interacțiunea de la volan, cu accent pe butoane mari și comenzi vocale, Android Auto va fi disponibil și sub formă de aplicație pe mobil. Astfel, autoturismul compatibil cu serviciul va fi complet opțional. În schimb, veți avea nevoie de un suport pentru telefon prin intermediul căruia să vă țineți smartphone-ul în apropiere.

Oficialii Google au anunțat că în perioada imediat următoare ar trebui lansată noua aplicație și că ar trebui să facă viața semnificativ mai ușoară celor care petrec o perioadă extinsă de timp la volan. Ideea din spatele noului program este că nu va mai funcționa precum o legătură între mașină și telefon, ci ca un utilitar de sine stătător.

În altă ordine de idei, cu noul Android Auto puteți considera că aveți o mașină un pic mai deșteaptă, chiar dacă voi ați făcut doar o investiție într-un telefon.

Ca funcționalitate, din momentul în care ați activat noua interfață, veți putea folosi comenzi vocale pentru a interacționa cu apelurile primite sau cu mesajele. Vă veți putea bucura de navigație sau veți putea schimba muzica, fără să atingeți smartphone-ul. Până și funcționalitatea OK Google va fi extinsă pentru ca interacțiunea fizică cu telefonul să fie ultima pe lista voastră de priorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: