Android a împlinit 8 ani și a serbat evenimentul cu un tort delicios

Android a împlinit 8 ani și a serbat evenimentul cu un tort delicios

Sistemul de operare Android a ajuns deja la a opta aniversare, iar Google a ținut să sărbătorească așa cum se cuvine evenimentul.

Anul acesta, aniversarea Android a avut loc pe 24 septembrie, dar istoricul sistemului de operare ne arată că există câteva controverse cu privire la ”data de naștere” a acestuia. Unii consideră că, mai degrabă, data reală de naștere a Android ar trebui să fie 5 noiembrie 2007, primul moment în care Google a menționat existența unui astfel sistem de operare și faptul că se lucrează la el. Alții preferă să creadă că în ”buletinul” Android se regăsește data de 22 octombrie 2008, ziua în care HTC G1 a apărut pe piață.

Dacă a doua părere face ca Android să fie doar cu o lună mai tânăr, a doua l-ar apropia deja de vârsta de 9 ani. Cu toate acestea, rămâne să ne bazăm pe varianta Google.

Anul trecut, Google a serbat aniversarea sistemului de operare alături de utilizatori, oferindu-le spre download o serie de trei wallpaper-e pentru telefon, în care integrau versiuni mai vechi ale Android. Din păcate, Google a preferat să serbeze aniversarea de anul acesta ”în familie”.

Pe contul de Twitter al Android a fost postată, acum ceva timp. o imagine care îl arată pe micul droid amestecând ouă, având însă la îndemână și batoane de nuga, bezele și batoane Kit Kat , dulciuri ce corespund ultimelor trei versiuni de Android.

Se pare că droidul pregătea chiar un tort aniversar, postat pe 24 septembrie pe contul de Twitter. Acesta este acoperit cu dulciurile reprezentative pentru versiunile de Android: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow și Nougat.

Versiunile de Android au primit nume de dulciuri după ce numele de cod al unei versiuni noi a sistemului a devenit ”tasty treats”. Deși Android 1.1 s-a numit Petit Four, de la versiunea 1.5, Cupcake, dulciurile au fost alese în ordine alfabetică, până la Marshmallow din prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: