Android 7.0 Nougat aduce probleme de autonomie pentru Nexus 6P

Android 7.0 Nougat aduce probleme de autonomie pentru Nexus 6P

La scurt timp după începerea propagării Android 7.0 Nougat către posesorii de dispozitive Nexus, au început să apară online și frustrările utilizatorilor vizavi de upgrade.

Cea mai mare problemă a platformei Android pentru smartphone-uri este fragmentarea. Aceasta se referă la numărul foarte mare de versiuni de Android care se află în orice moment în piață și la faptul că cele mai noi versiuni ajung foarte greu sau, de cele mai multe ori, niciodată la utilizatori. Mai grav decât atât este însă momentul în care ai reușit să-ți instalezi actualizarea, dar îți dai seama că ai mai mult de pierdut, decât de câștigat după update.

Din păcate, exact prin acest flux de gânduri au trecut mai mulți posesori de Nexus 6P care tocmai și-au instalat pe telefon Android 7.0 Nougat sub formă de update OTA de la Google. Mai multe utilizatori ai respectivului terminal au început să se plângă online în legătură cu o scădere semnificativă a autonomie aparatului după actualizare. Merită menționat că problema ar fi putut fi mai răspândită decât Nexus 6P, dar momentan doar pentru acel telefon s-a lansat Android 7.0.

Problema se pare că afectează un număr atât de mare de utilizatori, încât Vodafone Australia a încetat distribuția actualizării pe calea aerului. ,,O problemă afectează distribuția actualizării software și lucrăm cu Huawei pentru a o remedia cât se poate de repede. Ne cerem scuze pentru orice probleme cauzate și vom continua să vă ținem la curent, imediat ce avem mai multe informații disponibile.” În respectivul comunicat, Vodafone nu a atras atenția asupra problemelor de baterie în particular, dar în cazul în care nu s-a descoperit ceva mai grav între timp cu update-ul, doar scăderea autonomiei ar trebui să fie de vină pentru încetarea propagării actualizării.

În mod oficial, nici un oficial Google sau Huawei nu a făcut vreo declarație pe marginea acestui subiect. Ca urmare, nu știm exact când se va remedia și când se pot aștepta și utilizatorii altor smartphone-uri să treacă la Nougat.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo