Amenițarea tech: Dronele ne vor lăsa fără locuri de munca

Amenițarea tech: Dronele ne vor lăsa fără locuri de munca

Se discută deja de câțiva ani câte locuri de muncă vom pierde în fața roboților, dar un impact mai dureros asupra carierelor noastre se pare că-l vor avea dronele.

Un studiu recent ajunsese la concluzia că vom pierde aproximativ 5 milioane de locuri de muncă în fața roboților până în 2020 la nivel global. În teorie, mai ales pentru anumite joburi, perspectiva este una înfricoșătoare. În același timp, prea puțini au în vedere faptul că adopția la scară largă a dronelor de către autorități și companii mari va avea urmări similare.

În urma unei analize a celor de la PwC – Price Waterhouse Coopers, oficialii companiei au afirmat că foarte multe persoane vor rămâne fără locuri de muncă în viitorul foarte apropiat din cauza dronelor. În industria job-urilor vor fi înlocuite persoane și servicii în valoare de 127 de miliarde de dolari de către micii roboți zburători.

Cele mai mari schimbări influențate de drone se vor putea vedea în companiile al căror domeniu de activitate ține de infrastructură – energie electrică, petrol, gaze naturale și căi ferate. Imediat după, vine aplicabilitatea în agricultură, transport, securitate, media și divertisment, asigurări, telecomunicații și minerit. Cu alte cuvinte, nu este foarte dificil să aproximați câți oameni vor rămâne fără locuri de muncă.

Pentru a vă convinge că acest raport publicat zilele trecute nu este format doar din vorbe în vânt, este suficient să vă uitați atent la comunicatele de presă, din ultimul an, ale mai multor companii. Atât Amazon, cât și servicii poștale din câteva țări europene au început deja să efectueze livrări de probă folosind astfel de mijloace de transport. În contextul în care dronele nu riscă să rămână blocate în trafic, poștașii vor fi probabil primii care vor rămâne fără locuri de muncă. Până și Poliția din Paris vrea să folosească drone pentru a supraveghea mult mai ușor mulțimi semnificative de oameni. În domeniul divertismentului, ca producător de filme, ar trebui să fii inconștient să închiriezi un elicopter pentru o serie de cadre aeriene spectaculoase, când dronele fac o treabă la fel de bună și s-ar putea să ofere mai multă precizie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: