Alternative KickassTorrents: Care sunt cele mai populare site-uri de torrent

Alternative KickassTorrents: Care sunt cele mai populare site-uri de torrent

Într-o perioadă în care tot mai multe site-uri de torrent au fost atacate, căderea KickassTorrents a fost cea mai dureroasă pentru fanii platformelor de piraterie online. Din fericire, există alternative.

Când vine vorba de site-uri de torrent, până de curând, cele mai populare din lume au fost KickassTorrent, The Pirate Bay și ExtraTorrent. Acestea dădeau tonul în materie de piraterie. O schimbare semnificativă în clasament a ieșit la iveală în momentul în care domeniile principale ale KickassTorrents au fost reținute de către autorități, iar fondatorul comunității, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat. În mod evident, câteva clone nu au ezitat să apară, dar cei mai mulți utilizatori s-au orientat deja către concurență.

Înainte de închidere, KickassTorrents are cel mai popular site de torrent din lume cu un ranking pe Alexa de 69, depășind popularitatea BBC sau Alibaba, de exemplu. La această oră, comunitatea KickassTorrent și-a găsit deja o nouă gazdă și o serie de domenii în și-a oglindit baza de date. Domeniul original este însă în continuare inaccesibil.

În materie de alternative pentru KickassTorrents, cum era de altfel de așteptat, internauții s-au orientat, în cea mai mare parte, către The Pirate Bay. Această migrare a amatorilor de conținut gratuit online este cu atât mai interesantă cu cât The Pirate Bay a trecut printr-o reinventare similară în 2014 când serverele i-au fost confiscate și serviciul a stat offline timp de o lună. Tot în 2014, cei mai mulți utilizatori au trecut atunci la KickassTorrents.

Cea de-a doua soluție pentru cei care se află în căutarea unei surse mai mult sau mai puțin sigure de conținut piratat este ExtraTorrent. Site-ul a crescut foarte bine în ultimii ani și se pare că a avut foarte multe de câștigat în privința numărului de utilizatori de când KickassTorrents a ajuns offline. Numărul utilizatorilor noi ce și-au creat conturi pe site a crescut cu 200% în doar câteva săptămâni, în timp ce traficul s-a tripat. Cu alte cuvinte, este destul de dificil să omori pirateria online doar prin închiderea unui singur site care deja și-a gâsit câteva portițe pentru a reveni online.

Citește și:
Sursa: FossBytes