21 apr. 2016 | 16:00

Allview lansează Visual VR, ochelari pentru realitate virtuală similari Google Cardboard

ACTUALITATE
Allview lansează Visual VR, ochelari pentru realitate virtuală similari Google Cardboard

Allview lansează oficial Visual VR, o pereche de ochelari de realitate virtuală care funcționează după principiul Google Cardboard.

Realitatea virtuală e ”pe toate gardurile” în ultimul timp și am putea spune că românii de la Allview chiar s-au mișcat greu în ceea ce privește acest trend. Ochelarii Allview Visual VR vin la mai bine de un an după lansarea Eboda Avatar, un gadget identic ca funcționalitate, dar ușor diferit ca design.

Practic, ochelarii Allview Visual VR nu fac nimic special, ci sunt compuși din două lentile prinse într-un suport din plastic care poate acomoda un smartphone.

Ochelarii Visual VR sunt compatibili cu smartphone-urile dotate cu senzor giroscop și care au diagonala cuprinsă între 4 și 6 inch. Ochelarii cântăresc numai 263g, au un câmp vizual de 102 grade și lentilele pot fi mișcate mai în față sau mai în spate, pentru a asigura claritatea imaginii.

Cum funcționează Allview Visual VR? Nimic mai simplu. O aplicație specială dublează imaginile de pe ecran, iar fiecare lentilă proiectează acea imagine individual pe ochi. Rezulatul este unul tridimensional, dar este foarte importantă rezoluția display-ului de pe telefon. Orice rezoluție mai mică de full HD, iar utilizatorii nu vor avea cea mai plăcută experiență.

Clienții care au precomandat sau vor achiziționa în perioada următoare smartphone-urile P8 Energy PRO și X3 Soul PRO vor primi gratuit o pereche de ochelari Visual VR1. Clienții care doresc să achiziționeze separat ochelarii Visual VR2 vor putea să o facă începând de astăzi, pe bază de precomandă,  la prețul de 159 de lei, iar livrările vor începe din a doua jumătate a lunii mai. Posesorii smartphone-urilor compatibile cu Visual VR vor primi o reducere de 50 de lei la achiziționarea Visual VR2 de pe site-ul Allview.