Alfa Romeo Giulia, una dintre cele mai așteptate mașini

Noul vehicul al celor de la Alfa Romeo a fost prezentat de curând la Salonul Auto de la Geneva.

În anii ’90, italienii de la Alfa Romeo s-au retras din Statele Unite din cauza condițiilor dificile, însă, după cum scriu cei de la Ars Technica, producătorul este gata să revină în America printr-un nou model extrem de interesant. Este vorba, desigur, despre Alfa Romeo Giulia, care va fi disponibil și într-o versiune sport denumită Quadrofoglio.

Deși pentru unii prețul este principalul punct pro al mașinii, vom începe prin a menționa dotările pe care aceasta le-ar putea avea. Astfel, am putea avea de-a face cu o versiune diesel cu un motor de 2,2 litri, capabil să producă 148 sau 178 de cai putere, dar și cu două versiuni cu motoare pe benzină, unul de 2 litri cu o putere de 197 de cai putere și altul biturbo (prezent doar pe modelul Quadrofoglio) de 2,9 litri, capabil să producă nu mai puțin de 503 cai putere. Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio, de exemplu, a stabilit de curând un nou record pe circuitul Nordschleife de la Nurburgring, efectuând o tură în doar 7 minute și 39 de secunde.

Acesta din urmă poate atinge suta de kilometri la oră în doar 3,9 secunde și va concura pe piață cu modele precum BMW M3, Audi RS4 sau Mercedes-AMG C63. Va fi disponibilă pentru nu mai puțin de 75.000 de dolari în Statele Unite, conform celor de la Ars Technica, însă mai interesant este prețul celorlalte versiuni. Mai exact, ele vor porni de la aproximativ 40.000 de dolari, un preț comparabil cu cel al modelelor BMW Seria 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: