Ai semnal prost la iPhone? Un truc simplu îți rezolvă problema

Ai semnal prost la iPhone? Un truc simplu îți rezolvă problema

Unul dintre cele mai controversate momente din istoria Apple a fost cel în care Steve Jobs le-a zis posesorilor de iPhone 4 care nu aveau semnal că țin telefonul greșit.

Cu toate că au trecut ani buni de acolo, se pare că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în ceea ce privește calitatea semnalului pe terminalele Apple. Dacă ai semnal prost la iPhone 6S, ar trebui să citești rândurile de mai jos.

Profesorul Gert Frølund Pedersen, de la Universitatea Aalborg din Danemarca, arată, într-un studiu, că semnalul la iPhone 6S este mai prost dacă telefonul este ținut în mâna stângă.

Alte telefoane – printre care și iPhone SE – nu se comportă la fel, ci oferă semnal mai puternic indiferent de mâna în care este ținut telefonul. Pedersen scrie că poziția telefonului afectează doar calitatea apelurilor, nu și serviciile de date, cel puțin nu la fel de mult.

Dacă ai semnal prost la iPhone 6S, acest lucru se datorează modului în care corpul interferează cu antenle din telefon. În general, producătorii se străduiesc să ia în considerare felul în care utilizatorii își vor ține smartphone-urile în mână, dar în cazul iPhone 6S și iPhone 6S Plus Apple s-a gândit numai la dreptaci.

Pe scurt, semnalul la iPhone 6S și 6S Plus va fi mai bun dacă atunci când vorbiți țineți telefonul în mâna dreaptă. În tabelul de mai jos vedeți cum se comportă și alte telefoane în funcție de mâna în care sunt ținute.

Vestea bună este că Apple a mutat antenele pe modelele iPhone 7 și iPhone 7 Plus, dar nu putem ști, deocamdată, dacă schimbarea va fi una benefică.

tabel semnal iPhone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: