Ai crede că aceasta este cea mai rapidă mașină cu hidrogen din lume?

Cu foarte puține ocazii am văzut o mașină extrem de frumoasă care nu afectează mediul înconjurător. Aceasta este una dintre acele ocazii.

Cine putea să creeze un vehicul extrem de elegant, care nu afectează mediul înconjurător, dacă nu italienii? Înainte de a vă entuziasma în legătură cu acest vehicul, trebuie să știți că încă este în stadiul de proiect, astfel că, cel mai probabil, nu veți putea să-l achiziționați în viitorul apropiat. Designul a fost gândit de cei de la Pininfarina, una dintre cele mai importante companii din domeniu. Italienii sunt cunoscuți în special datorită colaborării lor cu Ferrari. Din câte se pare, din anul 1951, au existat doar două modele Ferrari construite pentru uzul normal care nu au fost proiectate de Pininfarina.

Conform publicației ScienceAlert, deși alte companii uriașe au mai prezentat în trecut autovehicule care funcționau pe bază de hidrogen, niciuna dintre ele nu a creat un model la fel de rapid precum cel prezentat de Pininfarina la Salonul Auto de la Geneva. Vehiculul poate atinge o viteză mazimă de 299 km/h, fiind primul vehicul cu hidrogen care poate accelera până la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Mașina se numește H2 speed și ascunde sub capotă două motoare electrice, care funcționează alături de o pilă de combustie cu hidrogen.

Mai mult decât atât, vehiculul poate regenera din energie în timpul frânării, iar o alimentare completă poate fi efectuată în doar 3 minute. Deși este doar un prototip, după cum am spus mai devreme, mașina a fost deja testată pe pistă. Însă, până acum, nu avem informații în legătură cu autonomia, unul dintre cele mai importante lucruri în cazul vehiculelor de acest gen. De asemenea, nu știm dacă va ajunge vreodată pe străzi sau ce preț ar putea avea.

Citește și: