Află cine a inventat Bitcoin

Află cine a inventat Bitcoin

Cine a inventat sistemul Bitcoin? Aceasta este una dintre cele mai arzătoare întrebări din ultimii ani de pe internet, iar o nouă analiză ne oferă în sfârșit răspunsul.

Moneda bitcoin nu este doar foarte populară online, ci este și foarte sigură și valoroasă. Investițiile în bitcoin reprezintă de mult timp un mijloc foarte creativ prin care ați fi putut să vă puneți la păstrare o sumă semnificativă de bani în format digital.

Cu toate că că se cunosc foarte multe detalii despre mecanismele din spatele bitcoin, inclusiv cum se pot genera sau converti în bani reali, nimeni nu a știut cine a inventat Bitcoin, până acum câteva zile.

Pentru o lungă perioadă de timp s-a crezut că inventatorul bitcoin este Satoshi Nakamoto. Nu a durat mult până când a devenit evident că respectivul nume este un pseudonim. Cu toate acestea, ideea că persoana din spatele popularei monezi era un japonez a rămas. Conform celor de la BBC însă, acea asociere este greșită.

Răspunsul la întrebarea cine a inventat bitcoin este Craig Wright, un antreprenor australian creativ cu un număr semnificativ de afaceri care, din motive greu de înțeles, a decis să-și dezvăluie identitatea. În plus, la capitolul argumente, Wright a oferit o serie de dovezi tehnice pentru a demonstra că, în mod autentic, el s-a aflat la baza bitcoin. La scurt timp după eveniment, mai mulți membri ai comunității bitcoin au coraborat poveste australianului.

,,Concluzia noastră este că domnul Wright ar putea foarte bine să fie domnul Nakamoto, dar întrebarea importantă continuă să rămână. În mod autentic, nu va fi posibil niciodată să stabilim dincolo de orice dubiu cine a creat bitcoin.” Informația că Wright este fondatorul acestei monezi digitale a ajuns și la alte publicații, precum GQ sau The Economist. Oficialii celei din urmă s-au arătat însă reticenți la argumentele lui Craig Wright, chiar dacă nu le-au putut neapărat infirma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: