28 apr. 2016 | 17:51

Acum poți cumpăra jocuri de pe Steam cu Bitcoin

ACTUALITATE
Acum poți cumpăra jocuri de pe Steam cu Bitcoin

Platforma celor de la Valve le permite utilizatorilor să plătească pentru jocurile descărcate cu Bitcoin.

Steam are o vechime de aproape 20 de ani, iar în ziua de azi este folosit de aproape 90 de milioane de oameni din peste 237 de țări. Având în vedere acest lucru, cei de la Valve sunt conștienți de nevoia de a le oferi utilizatorilor cât mai multe metode de a plăti pentru conținutul descărcat. Astfel, Steam a apelat la serviciile Bitpay și le oferă acum utilizatorilor posibilitatea de a apela la Bitcoin în cazul în care vor să achiziționeze un joc.

După cum scrie și Bitpay într-un comunicat oficial, Valve avea nevoie de metodă de plată internațională rapidă. Din câte se pare, ținta principală a acestei mișcări sunt utilizatorii din economiile în dezvoltare, precum cei din China, India sau Brazilia. În aceste țări uneori obținerea unui card de credit este dificilă, astfel că Bitcoin reprezintă o soluție mult mai convenabilă, care îi ferește pe jucători de toate riscurile asociate cu plata prin card.

Dacă Valve a ales să facă acest pas important, probabil nu va mai dura mult până când alte platforme, precum GOG (Good Old Games) vor începe să accepte Bitcoin. Spre deosebire de Valve, unele companii gigantice aleg să renunțe în această perioadă la plățile prin Steam. După cum probabil știți deja, la sfârșitul anului 2014, Microsoft continua politica liberală din acea perioadă prin acceptarea plăților efectuate în Bitcoin pentru conținutul descărcat.

La mijlocul lunii trecute, însă, pe Windows Store a apărut un mesaj conform căruia plata în Bitcoin nu mai este acceptată. Inițial, unii credeau că Bitpay, serviciul cu care Microsoft stabilise în urmă cu ceva vreme un parteneriat, se închisese. Din fericire, nu a fost cazul, astfel că o posibilă cauză a situației respective a fost lipsa cererii. Conform anumitor publicații, moneda digitală nu a fost adoptată de foarte multe persoane în afara grupului inițial de entuziaști.