Din motive de siguranță, Apple înlocuiește gratuit adaptoarele de priză vechi

, 29 Ian, 15:33

Din cauza pericolului de electrocutare pe care îl pun adaptoarele de perete clasice ale Apple, gigantul din Cupertino a lansat un program gratuit de înlocuite al acestora.

Adaptoarele pentru priza de c.a. de perete oferite de Apple intre 2003 și 2015 riscă să pună în pericol viața utilizatorilor. Aparent, acestea au un defect de fabricație care, din varii motive, posibil și din cauza uzului frecvent, tinde să provoace electrocutări care pot fi mortale.

Dispozitivele Apple care vin cu aceste adaptoare pot fi unele Mac-uri sau tablete și iPhone-uri mai vechi. Cei care au cumpărat setul de călătorii internaționale de la Apple s-ar putea, de asemenea, să fie nevoiți să-și schimbe adaptorul pentru a nu suferi accidente fatale.

În principal, adaptoarele care vin cu două știfturi de contact, cele din Europa Centrală, Noua Zeelandă, Coreea, Argentina și Brazilia sunt predispuse să sufere această eroare de fabricație și trebuie aduse la o reprezentanță Apple pentru a fi schimbate.

Pentru a fi siguri că adaptorul vostru nu trebuie schimbat, tot ce trebuie să faceți e să vă uitați în interiorul fantei interioare a obiectului. Dacă acolo apare un cod din patru, cinci sau nici o literă, atunci adaptorul trebuie schimbat. Dacă pe interior apare un cod regional format din trei litere (EUR, KOR, AUS, ARG sau BRA), atunci sunteți în siguranță.

E remarcabil că Apple oferă pe gratis schimbarea unui astfel de produs, mai ales atunci când viața clienților săi e pusă în pericol. Aparatele care au venit cu un asemenea adaptor din 2003 încoace sunt în ordinul sutelor de milioane, așa că Apple va trebui să pună la cale o armată de furnizori pentru a face față cererii.

Apple înlocuiește gratuit adaptoarele de priză vândute din 2003 încoace

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail