Află acum dacă PC-ul tău este gata pentru realitate virtuală

Află acum dacă PC-ul tău este gata pentru realitate virtuală

Sunt din ce în ce mai multe indicii că 2016 va fi anul în care vom trăi momente de realitate virtuală în confortul căminului, costurile pentru o astfel de experiență nu vor fi însă foarte mici.

Până la finalul anului, companii precum HTC, Oculus și Sony vor aduce pe piață soluții de realitate virtuală, la prețuri mai mult sau mai puțin accesibile. Cea mai așteptată dintre toate și una care va ajunge prima la utilizatori, este Oculus Rift. Aceasta din urmă va funcționa în tandem cu PC-uri obișnuite, cu condiția să aveți o configurație hardware modernă, deloc ieftină.

Primele statistici au arătat că, în teorie, prețul unui PC gata pentru VR este de aproximativ 1500 de dolari. La această valoare trebuie să mai adăugați și prețul kitului efectiv de la Oculus ce va implica o investiție suplimentară de 600 de dolari.

Cu un pic de efort însă, sunt șanse foarte mari ca pe unii dintre voi să vă coste mai puțin un PC compatibil cu Rift, s-ar putea chiar să utilizați deja unul. Pentru a fi însă sigur în ce stadiu vă aflați și ce componente vro avea nevoie de un upgrade până când va ajunge kitul de realitate virtuală pe piață, Oculus a lansat o unealtă software pe care o puteți descărca și voi de pe website-ul companiei americane.

Aceasta are o interfață foarte simplă, implică doar câteva click-uri, iar în câteva secunde veți întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Aceasta vă va atrage atenția punctual asupra problemelor și părților bune legate de performanța computerului vostru personal. Astfel, veți ști clar dacă aveți nevoie de o placă video nouă, un procesor sau doar câțiva GB de memorie RAM în plus.

În altă ordine de idei, dacă nu v-ați priceput niciodată la upgrade-uri de hardware și banii nu sunt o problemă, câteva companii au început deja să comercializeze sisteme certificate Oculus. Alienware este doar un astfel de brand. Asfel, veți fi siguri că puteți profita la maxim de toate avantajele unui unui kit de realitate virtuală.

Oculus Rift compatibilitate realitaet virtuală