10 nov. 2016 | 10:40

Adobe Lightroom pentru Android introduce o funcție mult-așteptată

ACTUALITATE
Adobe Lightroom pentru Android introduce o funcție mult-așteptată

Adobe Lightroom devine din ce în ce mai avansat pe platformele mobile, iar utilizatorii de Android pot face mai multe cu aplicația, începând de acum.

Cea mai nouă funcție introdusă în Adobe Lightroom pentru Android oferă aplicației compatibilitate cu fișierele RAW, exact ca în varianta desktop a programului de editare. Foarte recent, Adobe a anunțat o serie de schimbări pentru platformele sale, incluzând un update major pentru Lightroom, dar și adăugarea funcției de colaje în varianta Photoshop Express pentru iOS.

Adobe Lightroom Android 2.2 are de acum compatibilitate cu fișierele RAW, și nu doar cu cele create în format DNG, cu ajutorul camerei din aplicație. Când modulul de cameră din Lightroom a venit cu funcția DNG, în 2015, aplicația nu era capabilă să deschidă fișiere create cu ajutorul aparatelor digitale dedicate – o posibilitate apărută în varianta iOS a programului, în această vară.

Imaginile pot fi transferate cu un adaptor USB On-the-Go, care să faciliteze transferul dintre cameră și telefon. Adobe spune că noul update le oferă utilizatorilor de Android beneficiile pe care le aveau deja pe PC – schimbarea balansului de alb dintr-o fotografie sau reducerea zonelor ”arse” dintr-o poză – doar că pe mobil.

Mai mult, aplicația de pe telefon poate fi sincronizată cu varianta desktop, astfel încât tot ceea ce editezi pe una dintre platforme va fi disponibil și pe cealaltă, arată digitaltrends.com.

Adobe Lightroom primește un update și pentru web, astfel că utilizatorii de Creative Cloud pot să vizualizeze imaginile sincronizate între mai multe dispozitive. De asemenea, update-ul vine și cu noi funcții sociale pentru platformă, oferind inclusiv abilitatea de a adăuga un header sau o secțiune de descriere pentru o fotografie. Alte beneficii includ posibilitatea de descărcare a fișierului original DNG, dar și transferul de fotografii într-un Adobe Portfolio.