AdBlock va avea parte de o schimbare majoră în curând

AdBlock va avea parte de o schimbare majoră în curând

Cunoscutul program AdBlock Plus va beneficia în curând de un nou feature.

Când vine vorba de reclame, situația este una extrem de complicată în acest moment. Pe de o parte, majoritatea utilizatorilor s-au săturat de acestea și își doresc să navigheze pe site-uri fără a fi deranjați permanent de banner-e și diverse elemente. Pe de altă parte, site-urile pe care aceștia le apreciază depind de veniturile din reclame.

Majoritatea oamenilor, inclusiv cei care lucrează la dezvoltarea unor program precum AdBlock Plus, sunt conștienți de acest lucru. Astfel, programul folosit pentru eliminarea reclamelor din browser va beneficia de un important feature în curând. Acesta le va permite clienților să ofere bani acelor site-uri pe care le apreciază cel mai mult, pentru a le susține din punct de vedere financiar și pentru a fi feriți de publicitate, în același timp.

Pentru a implementa noul sistem, AdBlock Plus a colaborat cu Flattr, un serviciu care le permite utilizatorilor să depoziteze bani într-un cont online și să-i distribuie către diverse site-uri. Oricare publicație vrea să beneficieze de acest nou feature va fi nevoită să aibă un cont Flattr. După cum scrie publicația Verge, Flattr și AdBlock Plus vor păstra în jur de 10% din toți banii generați prin această metodă.

Însă Verge menționează un lucru foarte important: reclamele pot oferi beneficii financiare mult mai mare decât clienții. În condițiile în care se estimează că AdBlock și alte programe similare au cauzat venituri mai mici cu 22 de miliarde de dolari doar în primele șapte luni din 2015, țelul pe care și l-au propus dezvoltatorii, acela de a strânge 500 de milioane de dolari pentru creatorii de conținut, nu pare unul extrem de ambițios.

De asemenea, AdBlock Plus nu ar fi primul software care ar include un asemenea feature. Am vorbit în urmă cu ceva vreme despre un browser interesant, denumit Brave. Grație acestuia, oamenii pot opta pentru modul ad-free, dar pentru a susține site-urile preferate, vor avea posibilitatea de a dona anumite sume de bani (în Bitcoin) către ele. Însă dacă aceste mici ”bacșișuri” nu îți convin, vei putea alege să vezi reclame pe site-uri, iar Brave te va plăti în Bitcoin pentru efortul tău.

Citește și: