06 apr. 2016 | 11:01

Browser-ul care te plătește pentru a vedea reclame

ACTUALITATE
Browser-ul care te plătește pentru a vedea reclame

Brave este un browser care ar putea să-i convingă pe oameni să renunțe la AdBlock.

Când vine vorba de reclame, situația este una extrem de complicată în acest moment. Pe de o parte, majoritatea utilizatorilor s-au săturat de acestea și își doresc să navigheze pe site-uri fără a fi deranjați permanent de banner-e și diverse elemente. Pe de altă parte, site-urile pe care aceștia le apreciază depind de veniturile din reclame. În condițiile în care puțini sunt cei care plătesc pentru versiunile Premium (fără reclame) ale site-urilor, mulți au încercat să găsească o soluție care să satisfacă ambele părți.

Dezvoltatorii browser-ului Brave s-au gândit că motivația cea mai bună pentru oameni ar fi chiar banii, astfel că produsul lor include un feature foarte interesant. Oamenii vor putea opta în continuare pentru modul ad-free, dar pentru a susține site-urile preferate, vor avea posibilitatea de a dona anumite sume de bani (în Bitcoin) către acestea. Feature-ul, conform celor de la Interesting Engineering, va deveni disponibil în Mai, odată cu introducerea elementului Brave Ledger.

Brave browser 1

Însă dacă aceste mici ”bacșișuri” nu îți convin, vei putea alege să vezi reclame pe site-uri, iar Brave te va plăti în Bitcoin pentru efortul tău. Brave are o interfață plăcută (în proiect a luat parte și fostul CEO Mozilla) și include unele elemente pentru sporirea securității. Puteți descărca browser-ul de AICI, iar opțiunile de plată cu Bitcoin vor fi disponibile din luna mai, atunci când dezvoltatorii vor include posibilitatea de a vă crea un portofel electronic.