21 iun. 2016 | 18:19

Acești ochelari de realitate virtuală chinezești sunt dotați cu propriul procesor

ACTUALITATE
Acești ochelari de realitate virtuală chinezești sunt dotați cu propriul procesor

Chinezii ar putea pregăti o pereche de ochelari de realitate virtuală foarte interesanți.

În ziua de azi, accesoriile pentru realitate virtuală, fie că este vorba despre Samsung Gear VR, HTC Vive, Oculus Rift sau HoloLens, se bazează pe puterea de procesare a unor dispozitive externe. Din câte se pare, chinezii vor să schimbe acest lucru, odată cu lansarea ochelarilor Idealens K2. Produsul lor nu include un telefon de top în interior, însă beneficiază de specificații demne de un flagship din ziua de azi.

Idealens K2 are în interior un procesor Samsung Exynos 7420, același care a fost folosit în cazul terminalelor Samsung Galaxy S6 și Galaxy Note 5 de anul trecut. După cum spun cei de la Slashgear, Idealens par a fi, mai degrabă, o combinație între Oculus Rift și Samsung Gear VR. Procesorul Exynos 7420 funcționează alături de 4GB RAM, iar capacitatea de stocare este de 32GB.

Conform informațiilor oferite de chinezi, experiența vizuală a utilizatorilor este similară celei oferite de un telefon cu un ecran de 6 inci, care suportă o rezoluție QHD, de 2.560 x 1.440 de pixeli. În mod interesant, ochelarii Idealens K2 ar urma să fie produși chiar de către Foxconn, cunoscutul partener Apple.

Foxconn a reușit de curând să cumpere Sharp, după ce a oferit nu mai puțin de 6,2 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari valori vehiculate pentru o achiziție din domeniul IT. Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu această afacere, gândiți-vă că Apple a cumpărat Beats cu 3 miliarde de dolari în 2014, iar Facebook a cumpărat WhatsApp, tot în urmă cu aproximativ doi ani, la un preț de aproximativ 19 miliarde de dolari.

Deși este greu de apreciat ce va urma de acum înainte, analiștii vehiculează că Foxconn ar putea intra în producția de hardware propriu sub brandul Sharp, indiferent dacă va fi vorba doar de televizoare și monitoare sau și smartphone-uri. Din păcate, acestea sunt, pentru moment, doar speculații.