Acest site îți spune instant dacă vreunul dintre conturile tale a fost afectat de hackeri

Acest site îți spune instant dacă vreunul dintre conturile tale a fost afectat de hackeri

În condițiile în care platforme imense precum Yahoo! sau Dropbox nu au imunitate în fața hackerilor, e recomandat să acordăm o atenție sporită siguranței datelor noastre. 

O breșă de securitate a Yahoo! a afectat 500 de milioane de utilizatori, iar în 2012, hackerii au expus parolele a mai mult de 65 de milioane de utilizatori Dropbox. Scriam ieri în acest articol despre site-ul Have I Been Pwned, despre care am aflat în cadrul unei conferințe Kaspersky. Poate fi folosit de oricine drept unealtă adițională pentru siguranța personală în mediul virtual.

Site-ul are o interfață foarte prietenoasă cu utilizatorul și poate fi folosit gratuit, spre deosebire de alte soluții similare. Nu o să îți spună dacă iubita sau iubitul ți-a intrat pe Facebook când nu erai atent/ă sau dacă cineva a încercat să intre în contul tău de Instagram, dar îți va spune dacă vreunul dintre conturile tale a fost compromis în vreo breșă de securitate.

Tot ce trebuie să faci este să introduci adresa contului și să apeși butonul Pwned?, iar dacă site-ul îți spune că și contul tău a fost afectat, ar trebui să îți schimbi parola. Patrick Heim, responsabil pentru securitatea Dropbox, a sugerat că ar trebui să folosim o parolă diferită pentru fiecare site. Totuși, să fim realiști: oricât de bun este sfatul, probabil că nimeni nu îl urmează, pentru că memoria umană nu e o resursă infinită.

În schimb, poți să îți introduci autentificarea în doi pași pentru orice platformă online pe care o folosești, pentru că șansele ca cineva să îți poată compromite două dispozitive în același timp pentru a-ți obține parola sunt mult mai mici. În plus, site-ul oferă posibilitatea de activare a funcției de notificare, astfel încât să fii avertizat pe mail ori de câte ori mai are loc vreun incident similar Yahoo!

Accesează aici site-ul  Have I Been Pwned.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: