30 mart. 2016 | 06:33

Instagram mărește limita clipurilor video din aplicație

ACTUALITATE
Instagram mărește limita clipurilor video din aplicație

Au trecut deja trei ani de când am început să vedem scurte clipuri video pe Instagram, iar acum, respectiva funcție beneficiază de un upgrade important.

În timp ce Vine a fost prima rețea socială construită în jurul clipurilor de câteva secunde, Instagram a devenit mult mai populară prin aplicarea aceleeași rețete într-un format de 15 secunde, în loc de 6.  Acum, printr-o nouă actualizare, limita respectivă a devenit și mai relaxată. Începând de astăzi, veți putea filma și posta clipuri de 60 de secunde pe Instagram.

Oficialii companiei americane ce se află în portofoliul Facebook au făcut anunțul pe blogul Instagram. ,,Acesta este doar un pas din cei pe care îi veți vedea până la finele anului.” Din câte se pare, Instagram plănuiește schimbări importante aduse rețelei sociale, atât în ceea ce privește creare de conținut foto/video ce ajunge pe profilul vostru, cât și legat de interfața prin care puteți viziona acel conținut. Accentul se va pune în egală măsură pe divertisment și creativitate pentru ca internauții să aibă și mai multe motive pentru a urmări clipuri video pe Instagram.

Anunțul legat de creșterea limitei la 60 de secunde pe clip, de la 15, a fost făcut împreună cu câteva statistici interesante. Aparent, în doar 6 luni, timpul petrecut de utilizatorii urmărind clipuri pe Instagram a crescut în medie cu 40%. În altă ordine de idei, creatorii de reclame v-au putu servi clipuri promoționale de 60 de secunde câteva luni, deci ar fi normal ca și utilizatorii să poată crea conținut cu aceeași lungime.

Cum se întâmplă de obicei cu introducerea unei schimbări majore într-o rețea socială, noua funcție se va propaga la toții utilizatorii Instagram în etape, pe parcursul câtorva săptămâni. În primul rând, veți avea nevoie de versiunea 7.19 a programului ce va fi lansată până la finele acestei săptămâni. Aceeași variantă vă va permite și să creați rapid colaje din mai multe clipuri pe care le aveți în fluxul vostru foto.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele