Acest robot s-a transformat instantaneu într-o mașinărie de înjurături

Acest robot s-a transformat instantaneu într-o mașinărie de înjurături

Vă mai amintiți de Tay, robotul Microsoft pe care Twitter l-a făcut extrem de repede să fie rasist și nazist? Ei bine, un roboțel de chat coreean i-a urmat exemplul.

Simsimi e un robot ilustrat ca o minge galbenă și prietenoasă, creat în 2002 de dezvoltatorul de software coreean ISMaker. Simsimi s-a născut cu mult înainte ca roboții de chat să devină atât de populari, iar ideea era să facă din el un robot amuzant, interactiv și simpatic, care să își adune datele din crowdsourcing.

14 ani mai târziu, aplicația a căpătat proporții imense, dar nu a devenit populară în țările vorbitoare de limba engleză. Totuși, are milioane de utilizatori în Coreea, Thailanda și India. Există o singură problemă: a devenit la fel de nepoliticos și rasist precum Tay al Microsoft.

După cum scriu și cei de la The Next Web, cam asta se întâmplă când ai încredere în oameni: poți să ai certitudinea că vor transforma ceva drăguț în ceva oribil. Ca să te convingi, poți să încerci Simsimi fie pe platforma web, fie pe Android sau iOS. De asemenea, poți vedea mai jos niște mostre de conversație cu globul robotic galben și acid:

simsimi-robot-2 simsimi-robot-1

Dacă vrei să citești mai multe despre faptul că inteligențele artificiale preiau din ce în ce mai multe caracteristici umane, găsești în acest articol. Dezbate întocmai posibilitatea ca roboții să devină la fel de rasiști și sexiști precum oamenii.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: