19 aug. 2016 | 11:53

Acest joc îți permite să „te lupți” cu cancerul

ACTUALITATE
Acest joc îți permite să

Jocurile video pot fi minunate pentru cei care se luptă cu boli în fază terminală.

Acest lucru a fost demonstrat de That Dragon, Cancer, jocul pentru PC-uri lansat de cei de la Numines Games. Acum, a fost anunțat un nou joc sub formă de manifest împotriva cancerului, numit sugestiv I, Hope. Toate profiturile înregistrate după vor fi donate copiilor care suferă de boli în fază terminală. Scopul este simplu: de a-i ajuta pe copiii să învingă cancerul prin propriile puteri, chiar dacă în plan virtual.

Va fi disponibil pentru ID@Xbox, programul Microsoft destinat dezvoltatorilor independenți, care le permite să își vadă titlurile pe o platformă mare. Personajul principal din joc este o fetiță numită Hope, care încearcă să învingă Cancerul. Cancerul nu este prezentat ca o boală, ci ca o creatură care îi distruge orașul natal. Hope are misiunea de a „trece” prin diverse insule, unde trebuie să învingă forțele răului, până când reușește să își salveze căminul.

E o metaforă interesantă pentru copiii care se luptă cu astfel de boli și cu tratamente complicate, mai ales pentru că le oferă o modalitate de a se distrage. Jocul nu este destinat doar copiilor, ci se adresează oricui e pasionat de jocuri clasice de acțiune și aventură. După cum scriu și cei de la Popular Science, arată ca o adaptare a faimosului The Legend of Zelda. Va fi lansat în 2017, exclusiv pentru Xbox One. În orice caz, potențialul tehnologiei în susținerea oamenilor care suferă de boli grave sau depresie devine imposibil de contestat.