Această tabletă Nook ar putea fi cea mai ieftină din lume

Această tabletă Nook ar putea fi cea mai ieftină din lume

Barnes & Noble, pentru o lungă perioadă de timp, a fost cel mai important producător de eBook readere din lume, alături de Amazon. Acestea erau create sub brandul Nook.

Între timp, deoarece au trecut printr-o perioadă destul de dificilă financiar, Barnes & Noble a făcut outsourcing  și nu se mai ocupă de producția propriilor tablete. Deja de câțiva ani, acestea sunt realizate de Samsung în colaborare cu compania americană. Rezultatul final vine sub forma unor tablete Galaxy Tab personalizate ce găzduiesc în mod exclusiv software Nook cu o interfață proprietară pusă peste o versiune mai mult sau mai puțin recentă de Android.

Excepția de la regulă a fost anunțată zilele trecute și este una pe care nu ar trebui să o treceți cu ușurință cu vederea. Nu de alta, dar ar putea fi cea mai ieftină tabletă din lumea care este doar accesibilă, dar include și niște performanțe decente. În plus, faptul că au decis să o lanseze cu câteva zile înainte de Black Friday și câteva săptămâni înainte de perioada cumpărăturilor de Crăciun, se va dovedi a fi o decizie foarte inspirată.

Cum era de așteptat, tableta nu este nici pe departe revoluționară, dar va fi cu siguranță un concurent serios pentru cel mai ieftin Amazon Fire. Acesta din urmă are un preț tot de 50 de dolari, dar respectiva valoare este subvenționată prin intermediul unor reclame pe care sunteți obligați să le tolerați. Momentan, vizavi de noul Barnes & Noble Nook, nu știm încă dacă vă veni sau nu cu reclame pe ecranul principal.

Această tabletă Nook de 50 de dolari este construită în jurul unui procesor quad core, are o memorie internă de 8GB și suportă carduri microSD de până la 128GB. Diagonala ecranului este de 7 inci, în timp ce rezoluția de 1024 x 600 nu este neapărat demnă de laude. Sistemul de operare preinstalat este Android Marshmallow, dar va fi mascat cu o interfață proprietară Nook. Pentru capturi foto/video veți avea la dispoziție o cameră principală de 5 megapixeli și o a doua cameră de 2 megapixeli. Autonomia specificată este de 7 ore.

Noua tabletă vă oferă acces la o librărie de peste 4,5 milioane de cărți, dintre care peste un milion dintre ele au prețuri de sub 5 dolari. La acestea, se adaugă 80.000 de cărți în format audio, dintre care 9500 sunt gratuite.

Sursa: Ubergizmo