Această mașină cu trei roți ar putea revoluționa traficul viitorului [VIDEO]

Această mașină cu trei roți ar putea revoluționa traficul viitorului [VIDEO]

Această mașină cu trei roți, produsă de Elio Motors, promite foarte multe când vine vorba de viitorul automobilelor.

Elio Motors a fost fondată în 2009 de Paul Elio, iar în 2015 a obținut titlul de cel mai bun startup din domeniul automobilelor. Prețul de bază al mașinii este de 7.300 de dolari, iar consumul este de aproximativ 2,8 litri de combustibil la suta de kilometri, astfel că această mașină cu trei roți are șansele să producă schimbări majore pe piață.

Producătorul a pregătit o listă de 65.000 de rezervări ce pot fi făcute pentru mașini, acestea având prețul amintit anterior. Mașina va avea aer condiționat, radio, geamuri și încuietori electrice, pilot automat, cel puțin trei airbag-uri, o cușcă de protecție din oțel, control al stabilității dar și ABS. Cei de la Continental lucrează, de asemenea, la un set de anvelope speciale pentru Elio.

Mașina cântărește doar 610 kilograme și are un motor de 55 cai putere, putând să ajungă la o viteză maximă de 172 de kilometri pe oră. Având în vedere că este o mașină cu trei roți, Elio va trebui să respecte standardele impuse pentru motociclete, în SUA, arată interestingengineering.com.

Programul de pre-producție a mașinii, ce implică realizarea a 100 de modele de Elio, a fost amânat până în 2017. Din această cauză, analiștii se arată îngrijorați cu privire la posibilitatea producătorului de a nu-și onora promisiunile.

Viitorul mașinii este promițător, dar doar dacă producătorul reușește să lanseze producția așa cum ar trebui. În afara de acest factor, Elio trebuie să țină cont și de competiția de pe piață, atât în cazul mașinilor noi, cât și al celor la mâna a doua. Rămâne de văzut câți oameni vor dori să cumpere o astfel de mașină, ce costă puțin și consumă și mai puțin, dar care are doar două locuri, așezate unul în spatele celuilalt, și un portbagaj foarte mic.

Citește și:
Etichete: